YT-neuvottelut päättyivät: Stora Enson Kiteen saha kiinni

26.09. 10:06

KITEE

Kari Sarkkinen

Stora Enson kuusisahatavaran tuotanto keskitetään Varkauden tehtaalle, jossa voidaan hyödyntää synergioita olemassa oleviin LVL (viilupuu)-, sellu- ja kartonkitehtaisiin. Tavoitteena on kannattavuuden ja kilpailukyvyn parantaminen osana yhtiön kannattavuuden turvaamisohjelmaa. Keskittämisen seurauksena Kiteen saha suljetaan.

– Kuusisahatavaran tuotannon keskittäminen Varkauteen luo mahdollisuuden hyödyntää sahan ja jalostuslaitoksen täyden potentiaalin integroituna laitoksena, joka tuottaa korkean lisäarvon puutuotteita kuten LVL-viilupuuta ja jatkojalostettua sahatavaraa. Saavutamme näin laajemman tuotevalikoiman, vahvemman T&K- ja innovaatiotyön sekä tehokkaamman tuotannon, sanoo Stora Enson Wood Products -divisioonan johtaja Jari Suominen.

Keskittämisen myötä Stora Enso sulkee Kiteen sahan pysyvästi vuoden loppuun mennessä, mikä johtaa 73 työntekijän työsuhteen päättymiseen. Näistä enintään 20 voidaan hoitaa eläkejärjestelyin. Varkauteen syntyy sahan tuotannon kasvun myötä 20 uutta työpaikkaa ja yhtiön työntekijät joihin yhteistoimintaneuvottelut vaikuttavat ovat ensisijalla näitä sekä muita yhtiön avoimia paikkoja täytettäessä.

– Kiteen sahan yhteistoimintaneuvotteluiden aikana ei valitettavasti ilmennyt sellaisia toimenpiteitä, joilla sahan kannattavuutta olisi voinut merkittävästi parantaa. On tärkeää että tuemme nyt Kiteen sahan työntekijöitä uusien työmahdollisuuksien etsimisessä. Stora Enso tarjoaa taloudellista tukea yrityksen perustamiseen ja kouluttaa kaikille työntekijöille pätevyydet ensiapu-, työturvallisuus- ja tulityökortteihin, jotka ovat voimassa 5 vuotta. Useat Kiteen lähialueen yritykset ovat ilmaisseet mielenkiintonsa palkata ammattitaitoista väkeä sahalta. Teemme myös läheistä yhteistyötä paikallisen työ- ja elinkeinotoimiston kanssa, sanoo Jari Suominen.

Stora Enso järjestää asiasta tiedotustilaisuuden klo 11.30 Kiteen sahalla.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›