Koti-Karjala
Service unavailable.

Paksuniemessä hyvä kesä

02.10. 07:14

RÄÄKKYLÄ

Riitta Makkonen

– Kiva kesä, niin kuin aina, vaikkakin vaihteleva, kuvaili Tomi Helanne Paksuniemen kahdeksatta kautta.

Veneilijöiden vierailut ovat vähentyneet, mutta karavaanareita on ollut liikkeellä aiempaa enemmän. Kesäteatteri on ilon aihe.

– KESÄKUU OLI tavattoman hieno ja väkeä liikkui paljon, vaikka heinäkuu olikin kylmä, se ei vaikuttanut asiakasmäärään niin paljon, kuin olisi voinut luulla. Elo- ja syyskuu olivat taas todella hyviä, Helanne kertoo.

Laaja palvelutarjonta on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi, vaikka se vaatiikin tekijöiltä paljon.

– Jos kylmän sään vuoksi veneilijöitä on liikkeellä vähemmän, saattaa karavaanareita tai ravintola-asiakkaita olla enemmän, Helanne kertoo.

Veneilijöiden määrän väheneminen on valtakunnallinen trendi. Vanhempi veneilijäsukupolvi, joka vietti kesälomat veneessä, on jäämässä pois. Nuoret eivät välttämättä enää hanki omaa venettä, vaan vuokraavat nopeita veneitä, joilla tehdään lyhyitä päivän retkiä lähisatamiin.

PAKSUNIEMEN kesäteatteri on osoittautunut hyväksi ratkaisuksi myös yrittäjien kannalta.

– Olemme tosi onnellisia tästä kesäteatterista. Meillä on Riäkkyteatterin kanssa sopimus väliaikakahvituksesta ja yhteismarkkinoinnista radiossa, Jouni Honkanen kiittää yhteistyöstä.

Teatteriyleisö on väliaikakahvituksen lisäksi usein syönyt ravintolassa joko ennen näytöstä tai sen jälkeen.

– Väki on jäänyt viihtymään meille. Meillä on vietetty teatterin etkot ja jatkot, Helanne ja Honkanen kertovat tyytyväisinä.

He ovat tyytyväisiä myös Paksut pojat –nimikko-oluiden ja siidereiden suosioon. Brändiä aiotaan viedä ruokalistallekin.

Uuden kauden suunnittelu on jo siis käynnissä.

KARAVAANARIEN määrä on kasvamaan päin. Joensuulaiset Päivi, Marko ja Anja Tapio harrastavat Pohjois-Karjalassa lähimatkailua. Matkailuvaunun paikka on Kiihtelysvaarassa Hietajärvellä, josta lähdetään liikkeelle kohti uusia seikkailuja.

– Kolme vuotta sitten löydettiin tämä Paksuniemi ja tämähän on älyttömän hyvä paikka, ihan kuin koti. Ihanat isännät. Palvelu on erittäin hyvää ja ystävällistä niin ihmisille kuin koirillekin. Harvaan paikkaan saa koiraa viedä sisälle. Täällä tuodaan koiralle heti vesikuppi ja herkkuja, Päivi Tapio hehkuttaa.

Tapiot käyvät Paksuniemessä muutaman kerran kesässä. Silloin saunotaan ja syödään hyvin.

– Sauna on idyllinen ja ruoka hyvää. Tänäänkin lihakeitto oli aivan erityisen herkullista ja lihaisaa, Anja ja Päivi Tapio kiittivät.

Päivi Tapion mieleen on erityisesti kirjasto, joka on kuin olohuone. Puodista on tehty löytöjä.

Myös karavaanarit olivat menneeseen kesään tyytyväisiä. Vaihtelevassa kesässä oli kauniitakin reissupäiviä.

Service unavailable.
Service unavailable.
Service unavailable.