Koti-Karjala

Omat vahvuudet ja intohimot hyötykäyttöön

15.10. 07:03

KITEE

Aladár Bayer

Saimi Hoyer, Metsa Man ja KoruMies Arvi esiintyvät Kiteellä lauantaina 26.10. Hyödynnä vahvuutesi – Innostu intohimostasi -tapahtuma on tarkoitettu kaikenikäisille, joita kiinnostaa esimerkiksi oman tai uuden uran löytäminen sekä uudet tavat, joilla voi toteuttaa itseään töissä tai vapaa-ajalla. Päivän parasta antia olisi, että kuulijat löytäisivät vahvuutensa ja vaikkapa innostuivat etsimään uutta työtä, koulutusta tai harrastusta.

PÄIVÄN pääesiintyjä on Saimi Hoyer, Punkaharjun valtionhotellin omistaja. Saimin oma tarina kertoo nimenomaan intohimosta ja omien unelmien toteuttamisesta: perinteisen valtionhotellin pelastamisesta ja halusta elää Punkaharjulla.

– On uskottava omiin ajatuksiin ja mentävä epäonnistumista pelkäämättä eteenpäin määrätietoisesti, sanoo Saimi Hoyer.

– Epäilijöiden ja huhujen levittäjien puheet kannattaa jättää omaan arvoonsa, mutta kuunnella heitä, jotka ovat onnistuneet omissa tavoitteissaan. Heiltä voi ottaa opiksi.

KORUMIES ARVIArvi Martikainen - aloitti nuoren yrittäjän uransa jo 10-vuotiaana: koruja valmistamalla ja niitä myymällä hän hankki uuden kilpahevosen.

– Työni on nyt saavuttanut tuloksensa, mutta tästä se todellinen työ esteratsastajana vasta alkaakin. Jos 11-vuotias poika pystyy tekemään rahat hevoseen vuodessa, mikä estää muitakaan saavuttamasta unelmiaan?

Lisäksi päivään sisältyy erilaisia työpajoja, joista kukin voi valita sopivat oman mielenkiintonsa mukaan. Työpajoja on kahdessa osassa, joten useamman työpajan valikoimasta voi valita kaksi. Työpajojen teemat vaihtelevat hyvinvoinnista some-julkisuuteen.

YHDEN TYÖPAJAN vetää aikuistubettaja Metsä Man -nimellä suosittuja YouTube-videoita julkaiseva Timo Juvonen Tuusniemeltä.

– Aikuistubettaja Savosta, harrasteena koneet, lennokit yms. koneiden rassaamista, konetöitä, metsähommia ja yleensä elämää nykymaaseudulla haluan videoilla tuoda esille, näin esittelee Metsa Man itsensä YouTube-kanavallaan, jolla on yli 23 500 tilaajaa. Metsa Manin videoilla on jo reilut 19 miljoonaa näyttökertaa.

Muiden työpajojen teemoina on mm. ratkaisukeskeinen reteaming-menetelmä, sisäisen puheen muuttaminen kriitikosta tsemppariksi, henkilökohtaisten unelmien etsiminen, itsetuntemus, kadonneen urapolun metsästys, ajankäytön ja stressin hallinta, elämysten tarjoaminen, dronet ja biisikioski.

PÄIVÄN OHJELMASTA löytyy tekemistä ja kokemista kaikenikäisille. Myös vähintään 3-vuotiaille lapsille, joiden vanhemmat osallistuvat tapahtumaan, on omaa ohjattua toimintaa päivän ajan Arppen koululla.

Ilmarisessa on mahdollista syödä omakustanteinen lounas. Ilmoittautumisaikaa on tämän viikon perjantaihin. Linkki päivän ohjelmaan ja ilmoittautumiseen: bit.ly/innostuintohimosta.

Tilaisuuden järjestävät yhdessä KETIn Koulutustehtaasta kasvua, Kiteen Nuorkauppakamari sekä Karelia ammattikorkeakoulu.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›