Koti-Karjala

Antti Liimatainen punnersi EM-pronssia

18.10. 14:39

TAMPERE

Tuija Marienberg

Kiteeläinen Antti Liimatainen punnersi pronssia Euroopan Voimanostoliiton, Suomen Voimanostoliiton ja Tampereen Voimanostajien järjestämässä varustepenkkipunnerruksen Euroopan mestaruuskilpailussa 18. lokakuuta, Tampereella.

Liimatainen kilpaili miesten Masters 1 –ikäsarjan painoluokassa -83 kiloa. Aiempien tulosten perusteella Liimatainen oli sarjassaan rankinglistalla viidentenä, mutta kuten hän ennakkoon totesi, kilpailu on aina kilpailu.

Liimatainen valitsi aloituspainoksi 190 kiloa, mikä oli erinomainen valinta. Ensimmäisellä yrityksellä tanko ei noussut ylös ja toisessakin nostossa oli epävarmuutta, mutta tulos hyväksyttiin tuomariäänin 2-1. Kolmas nosto 200 kiloa ei penkistä noussut, joten 190 kiloa jäi hänen tuloksenaan voimaan.

Luokassa kultaa saavutti Venäjän Sergei Melekhin, joka sai kolmannella nostollaan rautaa ylös 207,5 kiloa. Hopealle ylsi 200 kilolla Norjan Ove Henning Lorentzen.

Kaksi kauden kärkinostajaa jäi kokonaan ilman tulosta. Tomi Viklan aloituspainoksi valitsema 230 kiloa ja ranskalaisen Syril Pinguetin 210 kiloa osoittautuivat tällä kertaa liian raskaiksi, eikä kumpikaan miehistä saaneet yhtäkään onnistunutta nostoa.

EM-mitali on Antti Liimataiselle kauden toinen. Heinäkuun alussa hän saavutti varustevoimanoston EM-hopeaa Romanian Sibiussa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›