Koti-Karjala

Keskellä Wellnessmalli 2019 Veera Könönen. Toiseksi sijoittui Karoliina Mäkelä ja kolmanneksi Alisa Talasma. Kuvassa myös kilpailun omistajat Karoliina Koivisto ja Anni Vallius. Kuva: Linda Lipponen

Veera Könösestä historian ensimmäinen Wellnessmalli

23.10. 06:58

Mervi Venäläinen

Tohmajärveläislähtöinen Veera Könönen, 20, kruunattiin historian ensimmäiseksi Wellnessmalliksi I Love Me -messujen yhteydessä Helsingin Messukeskuksessa 20.10.

Aiemmin Fitnessmalli-kilpailuna tunnetussa kisassa haettiin monipuolista hyvinvointialan ammattilaista ja etenkin sosiaalisessa mediassa vaikuttavaa esikuvaa.

– Haemme terveelliset elämäntavat ja positiivisen ajattelumaailman omaavaa valovoimaista persoonaa, josta huokuu sporttinen ja iloinen elämänasenne, kertoi kilpailun omistaja Anni Vallius finalistien valinnan yhteydessä keväällä.

WELLNESSMALLI-kilpailuun valittiin keväällä kymmenen finalistia satojen hakijoiden joukosta. Kuukausia kestäneen kilpailun aikana finalisteille annettiin erilaisia tehtäviä, ja heidän edesottamuksiaan seurattiin sosiaalisessa mediassa ja eri tapahtumissa.

Tuomarit ja kilpailun yhteistyökumppanit arvioivat ja pisteyttivät kilpailijoiden toimintaa koko kilpailun ajan viikonlopun finaalihuipennukseen saakka.

Keväällä ennen kilpailua Veera osallistui Wellnessmalli-koulutukseen, ja finaalipaikan varmistuttua hän ei vielä osannut kuin arvailla tulevaa pyöritystä. Suunnitelmat omaan suoritukseen olivat kuitenkin selvät.

– Haluan olla aidosti oma itseni ja hyvä esikuva nuoremmille somen käyttäjille. Haluan näyttää tavallista, aitoa elämää.

Kilpailun aikana Etelä-Suomeen muuttanut Veera työskentelee personal trainerina, ja yhä vahvemmin sosiaalisen median vaikuttajana. Monin tavoin lahjakas nuori nainen on koko kilpailun ajan tuonut esille myös musiikillista osaamistaan. Hän kirjoittaa myös blogia, jossa ottaa rohkeasti kantaa erilaisiin ajan ilmiöihin.

TUOMARISTON mukaan Veera erottautui kilpasiskoistaan musikaalisuudellaan ja vahvalla persoonallisella tyylillään. Voittajan julkistamisen hetkellä Veera liikuttui kyyneliin, kun kuukausien jännitys purkautui mitä parhaimmalla tavalla.

– Olen koko kisan ajan ollut rohkeasti oma itseni ja tehnyt kovasti töitä. Voitto tuntuu hienolta.

– Olen saanut upeita kokemuksia ja saanut tutustua mahtaviin ihmisiin.

Kisan voittajana Veera Könönen tulee toimimaan hyvinvoinnin lähettiläänä niin perinteisessä, kuin sosiaalisessa mediassa. Hänet on jo nyt nähty julkisuudessa muun muassa Duudsonien Päällikkö-ohjelmassa. Hän on myös julkaissut omaa musiikkiaan.

VOITTONSA jälkeen Veera kertoi tunnelmistaan ja lähitulevaisuuden suunnitelmistaan.

– Fiilis on uskomaton ja todella kiitollinen! Meillä oli tiukka kisa.

– Haluan tehdä tätä mitä rakastan. Musiikkiakin teen rennolla otteella ilman paineita.

– Haluan auttaa tulevana vuonna uudessa Wellnessmalli-kisassa ja -koulutuksessa. Haluan jakaa uusille koulutettaville kokemuksiani. Jos uskoo itseensä ja tekee paljon töitä, voi päästä vaikka mihin!

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›