Koti-Karjala

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Sinikka Musikka toimii selvitystyöryhmän puheenjohtajana.

Ulkopuolisen selvittelijän työ käynnistynyt

24.10. 12:07

KITEE

Riitta Hakulinen

Kiteen kaupunginhallituksen asettaman selvitystyöryhmän valitsema ulkopuolinen asiantuntija Maija Vattulainen Videre Oy:stä on aloittanut selvitystyönsä.

Selvitystyön takana on irtisanoutuneet ympäristöpäällikkö Laura Pekin kaupunginhallitukselle osoittama kirjelmä, jossa hän tuo esiin kokemansa kaupunginjohtajan häneen kohdistaman epäasiallisen käyttäytymisen.

– Selvitystyö on vähän viivästynyt syysloman ja Vattulaisen lomien vuoksi. Neljä ihmisten on kuitenkin jo kuultu, kertoo selvitystyöryhmän puheenjohtaja Sinikka Musikka.

Selvitystyöryhmä kokoontuu ensi viikon tiistaina iltapäivällä ja kokouksessa on Musikan mukaan tarkoitus luoda kaaviota asian etenemiselle ja aikataululle.

– Toive oli että marraskuun loppuun mennessä tämä olisi saatu käytyä, sillä asian on kiusallinen ja raskas koko henkilökunnalle, Musikka toteaa.

– Todennäköistä on kuitenkin, että työ saadaan valmiiksi vasta joulukuun puolella.

KUULTAVAT henkilöt valitaan Musikan mukaan osittain arpomalla ja kuultavia tulee olemaan reilu kymmenen.

– Työsuojelupäällikkö on myös kartoittanut kuultaviksi sopivia. Tarkoitus on olla yhteydessä myös joihin talosta jo lähteneisiin ihmisiin. Osallistuminen kuulemisiin on vapaaehtoista, Musikka toteaa.

– Henkilöt voivat olla myös itse yhteydessä ja pyytää haastattelua.

Kahdenkeskeiset kuulemiset tekee ulkopuolinen selvittelijä Vattulainen. Kuultujen henkilöiden kokemukset tulevat selvitystyöryhmän tietoon Vattulaisen aikanaan laatimassa arviossa ja yhteenvedossa.

– Eeva-Liisa Auviseen ei olla oltu vielä yhteydessä. Hän on virkavapaalla 17.11. saakka ja hänelle halutaan antaa rauha. Hänen on mahdollista kuitenkin tulla kuulluksi myös vapaansa aikana, jos se hänelle itselleen sopii, Musikka totesi.

MUSIKKA toteaa, että tilanne on rankka paikka henkilökunnalle, kun samaan aikaan pitää selvitä normityöstä.

– Isoja asioita on käsittelyssä muutenkin, kuten sahan tilanne, talousarvion valmistelu ja monta muuta. Työmäärä kasvaa paikkauksien takia, mutta asiat hoituvat kyllä.

Musikka olisi toivonut, että selvitteillä oleva asia olisi voitu hoitaa talon sisäisenä asiana ja sovittelumahdollisuutta hänen mukaansa tarjottiinkin.

– Pekin kirjelmä toi nyt kuitenkin ponnahduslaudan asian selvittämiseen.

Musikan arvion mukaan ulkopuolisen selvittäjän kanssa arvioidaan myös kaupunginhallituksen roolia työnantajan velvoitteiden hoitamisesta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›