Koti-Karjala

YT-neuvottelut: Tohmajärven henkilöstösäästöt pehmein keinoin

29.11. 11:02

TOHMAJÄRVI

Kari Sarkkinen

Tohmajärven kunnassa käydyt yhteistoimintaneuvottelut kunnan talouden tasapainottamiseen tarvittavista toimenpiteistä vuosina 2020 ja 2021 ovat päättyneet yksimielisinä.

Neuvotteluissa todettiin, että uuteen yhtenäiskouluun siirtyminen tiivistää toimintoja ja toiminnallisilla muutoksilla on vaikutusta useiden henkilöstöryhmien tehtäviin. Tarvittaviin henkilöstösäästöihin näyttäisi olevan mahdollista päästä ilman tuotannollisista ja taloudellisista syistä tehtäviä irtisanomisia, osa-aikaistamisia tai lomautuksia eli pehmeämmin keinoin luontaista poistumaa hyödyntäen.

YT-prosessin myötä on kartoitettu henkilöstön toiveita työuriinsa liittyen. Sen tiedon tukemana lähdetään hyvässä yhteistyössä työnantajan ja henkilöstön kanssa tarkentamaan tulevien vuosien henkilöstösuunnitelmaa.

Kunnanhallituksen 28.10. tekemällä päätöksellä käytiin marraskuussa neuvottelut työnantajan ja JUKO:n, JHL:n, Jytyn, SuPerin ja Tehyn edustajien kanssa. Yhteistoimintamenettelyn piirissä oli kunnan koko henkilöstö lukuun ottamatta Keski-Karjalan lomituspalveluita ja Keski-Karjalan musiikkiopistoa.

YT-neuvotteluiden keskeisenä sisältönä oli kunnan talouden tasapainottamiseksi laadittu toimenpideohjelma, jossa mainittuja säästötoimia sisältyy tulevan vuoden talousarvioon. Kunnanhallitus tekee ensi viikolla siitä esityksen 16.12. kokoontuvalle valtuustolle.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›