Koti-Karjala

Kesälahden koulun viidesluokkalaisten roomboxit ovat ihailtavana Kesälahden kirjastolla.

Roomboxeissa mielikuvitus laukkaa

27.12. 07:36

KESÄLAHTI

Riitta Hakulinen

Kesälahden koulun viidesluokkalaisilla on maanantaisin ”Sitä sun tätä” -tunti, jonka ohjelma on syyslukukauden ajan keskittynyt roomboxien tekoon.

Roomboxit ovat sananmukaisesti pahvilaatikkoon tehtyjä huoneita ja niiden työstämiseen luokka on saanut yhteistyöapua kirjastonhoitaja Päivi Muukkoselta.

– Olin yhteydessä Facabookin Nukkekotikirppis-ryhmään ja pyysin sieltä lahjoituksia tätä projektia varten. Lahjoituksia tuli yli kymmeneltä harrastajalta eri puolilta Suomea, Muukkonen kertoo.

– Syksyllä meillä on kuin jouluaatto, kun pääsimme aukaisemaan lahjoituksena tulleita paketteja. Sieltä tuli vaikka mitä ihanaa ja kaikkea ei saatu vielä käytettykään, kertoi luokanopettaja Jaana Muhonen.

– Päivin johdolla täällä kirjastolla boxeja teimme ja samalla tutustuimme nukkekotikirjoihin. Samalla lasten kiinnostus muutenkin kirjoihin ja kirjastoon vapaa-ajanviettopaikkana heräsi selvästi.

ROOMBOXIT on esillä Kesälahden kirjastolla ainakin joulukuun ajan ja sen jälkeen ne jatkavat näyttelymatkaa luokan omaan huoneeseen ennen kotiin viemisiä.

– Aluksi me yhdessä sovittiin, mitä huoneita kukin pari tekee ja niin tästä tuli yhtenäinen talo eri huoneineen, kertoi Venla Ahtiainen.

– Lotan (Leminen) kanssa me tehtiin nuoren huonetta. Lotta teki tulitikkuaskeista ja pullonkorkista työpöydän ja minä sain idean maailmankartasta. Meillä on aika samanlainen maku ja sitten vähän sekoiteltiin ideoita, Venla jatkoi.

Nuoren huoneessa Venla sai toteutettua oman haaveensa pienoiskoossa - huoneen seinää koristaa telineessä oleva miekka.

Lyydia Leskisen innovoimassa lastenhuoneessa on talouspaperirullasta tehty liukumäki, joka päätyy puuhelmistä tehtyyn pallomereen.

POIKAKOLMIKKO Kaapo Rahunen, Joonatan Toivanen ja Iiro Heiskanen ideoivat poikain pelihuoneen, jossa voi hypätä suureen keinuun ja välillä miekkailla. Myös talon sauna jäätelötikkulauteineen on tämän kolmikon käsialaa.

Sohvi Jokisen, Milla Asikaisen ja Vilja-Kaisla Hirvosen oleskeluhuoneen kattoterassilla on hieno tekonurmikolla silattu terassi aurinkotuoleineen.

Millan toteuttaman kylpyhuoneen amme on saatu minitomaattirasiasta ja suihku kekseliäästi nappikuulokkeen päästä.

Eikä tässä vielä kaikki. Kirjastokerhossa tämän ryhmän tytöt sisustivat uusiksi Lundby-nukkekodin, joka jää pysyvästi ihailtavaksi kirjaston lastenosastolle.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›