Koti-Karjala

Kipponin ottelijat ja huoltajat viestivät, että ei urheilu niin vakavaa ole.

Judonuoret menestyivät Mikkelissä

17.01. 07:48

Aladár Bayer

Kiteen Kipponin ja Tohmajärven Urheilijoiden judonuoret ottelivat kolme kultaa, kaksi hopeaa ja neljä pronssia kansallisissa judokilpailuissa Mikkeli-Shiaissa.

Kipponin Iljana Avedeniy, T13 -36, ja Artem Klimov, P11- 38, voittivat sarjansa näytöstyyliin. Tohmajärven Urheilijoiden Topi Parviaisen, P11 -27, kaulaan pujotettiin myös kultainen mitali.

ILJANA EI PALJON vanhentunut ottelujen aikana. Ensimmäisessä ottelussa meni viisi sekuntia ja toisessa ottelussa Kerimäen Emilia Salminen katseli Mikkelin ammattikoulun voimistelusalin kattovaloja, kun otteluaikaa oli kulunut neljä sekuntia.

– Nämä meni aika mukavasti, edellisissä kisoissa Lahdessa olin niin väsynyt, kun en uskaltanut nukkua junassa. Pelkäsin että nukun aseman ohi, reipasotteinen Kipponilainen tilitti.

Aikainen herätys ja junamatkan jännitys vei parhaan terän. Lahdessa tie nousi pystyyn alkuotteluissa.

Artem Klimovin ja Topi Parviaisen judopassiin merkittiin myös kahden vastustajan nimet ippon voitoin 10-0.

KIPPONIN Voitto Hukka, P 11- 34, taisteli neljä otteluvoittoa ja raivasi tiensä finaaliotteluun. Toisesta lohkosta nousi Magnas-seuran edustaja Muhammad Balayev, joka oli liian kova vastus Voitolle, vaikka yritys oli kova. Ipponin arvoinen käsivarsiheitto päätti ottelun ennen täyttä aikaa. Yleisön suosikkipojan kaulaan siis hopeamitali.

Toisen hopean pokkasi Tohmajärven urheilijoiden Sampo Löppönen.

Pronssimitalleja meni Kipponin Semen Kamajeville, P11 34, Tohmajärven Urheilijoiden Elias Löppöselle, P15 50, Jere Makkoselle, P13 38, ja Otto Parviaiselle, P13 38.

Hyviä otteita esittivät myös Leevi Väistö, Markus Prokopovich, Fanni Bergman, Kasper Mikkonen ja Aleksandr Bobkov. Vaikka mitallisijat jäivät tällä kertaa saavuttamatta, kokemus on tärkein menestyksen avain. Joka päivä ei ole puintipäivä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›