Koti-Karjala

Teräsleidit-elokuvassa venäjäksi laulava Ilona Chevakova on televisionkatsojille tuttu Salatut elämät -sarjan Sabrina Mustavaarana. Kuva: Salatut elämät, kuvakaappaus.

Sabrina Mustavaara ja Natasha

31.01. 07:06

Tuija Marienberg

Keväällä 1999 Kiteen koululaisille suunnatun Puhoksen iskelmälaulukilpailun voittajasta ei ollut epäselvyyttä.

Kilpailun voitti 12-vuotias, Rantalan koulun 6.-luokkalainen Ilona Chevakova, joka esitti Anna Erikssonin tunnetuksi tekemän kappaleen Juliet ja Joonatan.

Koti-Karjala kirjoitti tuolloin, että Ilonan vahva ja puhdas ääni sai tuomaristonkin sekaisin. Kun tytöllä oli lisäksi rytmi veressä, voitto oli selvä.

12-vuotias Ilona oli Rantalan koulun 6.-luokkalainen. Kiteellä hän oli asunut tuolloin vasta vuoden.

Kilpailuun hänet ilmoitti isosiskonsa Regina (nykyisin Launivuo).

VIIME SYKSYSTÄ lähtien Ilona Chevakova on tullut Salatut elämät -televisiosarjan katsojille tutuksi Sabrina Mustavaarana.

Hän esiintyy myös Pamela Tolan ohjaamassa elokuvassa Teräsleidit, joka on muutamassa viikossa vetänyt elokuvateattereihin jo yli 164 000 katsojaa.

Elokuva sai ensi-iltansa 3. tammikuuta, ja jo vajaassa kahdessa viikossa elokuva saavutti 100 000 katsojan rajan.

Kesän 2019 aikana pääkaupunkiseudulla ja Pohjois-Karjalassa kuvatun elokuvan pääosissa näyttelevät Leena Uotila, Seela Sella ja Saara Pakkasvirta, jotka esittävät kolmea yli 75-vuotiasta sisarusta.

ELOKUVAN ALUSSA Leena Uotilan esittämä Inkeri lyö aviomiestään paistinpannulla päähän ja luulee tappaneensa hänet. Inkeri lähtee sisarustensa kanssa autolla reissuun löytääkseen todisteita lieventävistä asianhaaroista.

Ilona Chevakova esittää elokuvassa yökerhossa venäjäksi laulavaa Natashaa.

Osalle kiteeläisistä tuttu on myös elokuvan ohjaaja Pamela Tola. Yläasteen jälkeen hän oli lukuvuoden 1997-1998 Kiteen kansanopiston peruskoululinjalla korottamassa arvosanojaan, jonka jälkeen hänen opintonsa jatkuivat Niinivaaran lukiossa ja myöhemmin teatterikorkeakoulussa.

Kiteen Kino-Hovissa Teräsleidit on katsottavissa ainakin vielä Hopeatähti-näytöksenä 5. helmikuuta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›