Koti-Karjala

Valto Nousiainen, Tarmo Helminen ja Pirkko Kinnari kutsuvat kaikkia kertaamaan ensiaputaitoja 112-päivään.

112-päivässä tietoa sydäniskurin käytöstä

05.02. 07:08

KITEE

Riitta Hakulinen

Kauppakeskus Kupiaisen aulassa järjestetään 11. helmikuuta 112-päivä, jonka toteuttavat yhteistyössä Keski-Karjalan aivohalvaus- ja afasiakerho, Kiteen Sydänyhdistys ja SPR:n Kiteen osasto.

– Tarkoituksena meillä on antaa opastusta ja neuvontaa turvallisuuteen liittyvissä kysymyksissä, kertoi aivohalvaus- ja afasiakerhon vetäjä Pirkko Kinnari.

Keskeisenä sisältönä teemapäivässä on sydäniskurin käytön ja elvytystaitojen opastus. Kupiaisen aulassa on muutaman vuoden ajan ollut defibrilaattori eli sydäniskuri ja tapahtumassa opastetaan sen käyttöä. Lisäksi on mahdollisuus päästä kokeilemaan elvytystä Anne-nuken avulla.

– Monella on kynnystä tarttua toimeen esimerkiksi sairauskohtaustilanteessa, koska pelätään väärin toimimista. Kuitenkin laki jo sanoo, että meillä on velvollisuus auttaa, toteaa Valto Nousiainen SPR:n Kiteen osastosta.

– Siksi on tärkeää kerrata, kuinka tehdään tilannearviota ja kuinka käydään toimimaan. Vähintä mitä voimme tehdä, on soittaa tarvittaessa 112:een, hän jatkaa.

Turvallisuusteemaan liittyen teemapäivässä on esillä myös tänä talvena ajankohtaiseksi tulleet kenkien liukuesteet ja nastakengät. Opastusta annetaan myös verenpaineen mittaukseen ja arvojen seurantaan.

Tapahtumaa järjestävät yhdistykset esittelevät myös omaa toimintaansa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›