Koti-Karjala

Miina Nousiainen ja Katri Pölönen hulluttelevat ja pelleilevät usein yhdessä. Kässäkerhossa innostuttiin verhoutumaan kankaisiin.

”Me tykätään hullutella ja pelleillä yhdessä”

14.02. 07:18

KESÄLAHTI

Riitta Hakulinen

Ystäväkirjat olivat varsinkin menneinä vuosikymmeninä alakouluissa suosittuja ystävyyden ja kaveruuden sanoittajia. Pyysimme Kesälahden koulun kuudesluokkalaisia ystävyksiä Miina Nousiaista ja Katri Pölöstä kertomaan keskinäisestä ystävyydestään seuraaviin kysymyksiin vastaamalla:

Milloin tutustuitte?

Katri: Me ollaan oltu samaan aikaan jo vauvakerhossa. Päiväkodissa ja koulussa alettiin leikkiä yhdessä. Meidän isosiskot on myös keskenään ystäviä.

Miina: Alkuun me leikittiin yhdessä päiväkodissa ja koulussa ja oltiin kavereita. Kaveruus on muuttunut ystävyydeksi viimeisten vuosien aikana.

Mitä teette yhdessä?

Katri: Me ollaan toistemme luona yökylässä melkein joka viikonloppu. Usein leivomme yhdessä, varsinkin suklaamuffinsseja, joihin tulee kuorrutteita. Me kokeillaan meikkaamista ja se menee helposti överiksi ja sitten käydään pelleilemään. Me tykätään myös laulaa yhdessä, mutta sekin menee helposti aika äänekkääksi.

Miina: Joo, joskus saattaa mennä vetoketju puuliimalla naamaan. Meikkauksen jälkeen naama voi olla ihan punainen. Inspiraatiota saadaan nettikuvista vähän vuoden ajasta riippuen, Halloweenina on tietynlaisia maskeerauksia. Maskeerauksista ja pukeutumisista otetaan kuvia, mutta niitä säilytetään vain omassa puhelimessa.

Kuinka pidätte yhteyttä?

Katri: Minä asun Totkunniemessä ja Miina Sarvisalossa. On ihan hyvä, ettei asuta kylällä, koska silloin nähtäisiin liian usein ja tulisi varmaan enemmän riitoja. Silloin kun kumpikin on yksin kotona, soitamme videopuheluita ja saatamme näyttää millaisia leipomuksia tai muita juttuja olemme tekemässä.

Miina: Videopuheluita on kiva käydä, kun silloin voin nähdä toisen. Viestejä laitetaan myös varsinkin silloin, kun muita on lähellä. Me nähdään myös viikoittain perhesählyssä, johon meidän perheestä osallistuu viisi ihmistä, mutta Katri tulee usein yksin. Kässäkerhossa ollaan myös melkein joka viikko.

Millainen ystäväsi on?

Katri: Miina on luotettava, tosi hauska, huumorintajuinen ja tosi mukava.

Miina: Katri on luotettava, hyvällä tavalla outo, välillä pelle ja huumorintajuinen.

Mikä on ystävyyden ja kaveruuden ero?

Katri: Kavereita voi olla paljonkin ja niiden kanssa ollaan ja tehdään asioita. Ystävään voi varmasti luottaa.

Miina: Ystävät puhuu enemmän ja henkilökohtaisista asioista. Ystävälle voi uskoutua omista asioista.

Kuinka riitelette?

Katri: Me saatetaan riidellä pienistä, vähän turhistakin asioista - jos toinen on vaikka jättänyt jotain kertomatta. Ei me pitkiä aikoja olla vihoissaan. Saattaa mennä viisi minuuttia ja sitten taas on hyvät välit. Ennen meillä saattoi mennä pidempäänkin, ennen kuin lepyttiin.

Miina: Ei me pitkiä aikoja enää jakseta olla vihoissaan. Me ollaan jollain tavalla erilaisia ja tykätään erilaisista asioista, joten näkemyseroista saattaa tulla kinaa. Mutta on opittu tekemään kompromisseja. Kuviksen työssä saattaa joskus mennä niin, että kumpikin haluaa eri väriä käyttää. Sitten on saatettu valita ihan joku muu väri.

Parasta mitä ystäväsi on sinulle sanonut?

Katri: Joskus kun Miina on ollut reissussa, niin hän on laittanut viestiä, että olisi mukavampaa, jos minä olisi mukana. Se on tuntunut kivalta.

Miina: ”Kakku” laittoi kerran viestin, että on yksi ihminen, johon hän voi täysin luottaa ja että se olen minä. Se kyllä herkisti.

Millaista ystävyytenne on 50 vuoden päästä?

Katri: Kyllä me varmasti ollaan ystäviä edelleen. Ehkä me käydään silloin teatterissa ja muistellaan menneitä. Ehkä me hoidetaan lapsenlapsia yhdessä ja jutellaan niistä.

Miina: Kiva olisi, jos asuttaisiin samalla paikkakunnalla. Ehkä ei nähdä silloin niin usein kuin nyt, mutta eiköhän me silloinkin jollainlailla pelleillä yhdessä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›