Koti-Karjala

Eino Maksimainen sai onnittelut kunnanvaltuuston puheenjohtaja Vuokko Väistöltä sekä kunnanhallituksen puheenjohtajalta ja entiseltä valmennettavaltaan Mikko Löppöseltä. Taustalla kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Eino Maksimaisesta liikuntaneuvos

28.02. 07:25

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Tasavallan presidentti myönsi viime vuoden puolella Seppo Rädyn pitkäaikaisena valmentajana tunnetulle Eino Maksimaiselle liikuntaneuvoksen arvonimen. Arvonimeen liittyvät todistukset onnittelukukkasineen ojennettiin Maksimaiselle Tohmajärven valtuustonkokouksen yhteydessä järjestetyissä juhlallisuuksissa. Kakkukahvien äärellä pidettiin pieniä puheita ja muisteltiin Maksimaisen kattavaa uraa.

Liikuntaneuvoksen arvo myönnettiin Maksimaiselle pitkäaikaisesta ja ansioituneesta valmennustyöstä ja työstä urheilun parissa. Arvonimeä on ollut hakemassa useita tahoja, kuten Tohmajärven kunta, Tohmajärven Urheilijat ja Juuan Urheilijat.

– TASAVALLAN presidentin kirje on ollut syksystä lähtien kassakaapissa odottamassa sopivaa hetkeä juhlallisuuksille, kertoo kunnanjohtaja Olli Riikonen.

Sopiva hetki löytyi yhteisessä keskustelussa. Valtuustonkokouksen yhteydessä järjestetyt kakkukahvit juhlallisuuksineen tuntui luontevalta tavalta juhlistaa myös Tohmajärven kunnallispolitiikassa aktiivisesti vaikuttanutta Maksimaista. Hammaslääkärinä Tohmajärven kunnassa toiminut Maksimainen on eläkkeelle jäätyään muuttanut pois paikkakunnalta. Tohmajärveltä muutettuaan Maksimainen on toiminut valmentajana myös synnyinmaisemissaan Juuassa.

– Einon voisi sanoa olevan neuvos liikunnan lisäksi myös hammashoidossa ja kuntataloudessa, Riikonen muotoili puheessaan.

MAKSIMAISEN pitkäaikainen ja ansiokas valmennustyö ja valmennusmenetelmät ovat herättäneet kansainvälistäkin kiinnostusta. Yksi valmennettavista on myös Tohmajärven kunnanhallituksen puheenjohtaja Mikko Löppönen.

– Muistan, että Seppo vinkkasi aikoinaan 6-vuotiaasta Kaurilan pojasta, joka heittää hurjia lukemia, Maksimainen sanoo viitaten Löppöseen.

Juhlallisuuksiin saapuivat Maksimaista onnittelemaan myös maakuntajohtaja Risto Poutiainen ja Juuan Urheilijoiden puheenjohtaja Jarmo Vepsäläinen.

– Eino on mies, joka on meriiteillään arvonimen ansainnut, sanoo Vepsäläinen.

– Olen sitä sukupolvea, että olen tiiviisti seurannut Eino Maksimaisen edesottamuksia. Menestykseen tarvitaan lahjakkuutta, mutta myös hyviä oppeja, toteaa Poutiainen.

KIITOSPUHEESSAAN Maksimainen toi esille menestyneiden urheilijoiden ja valmentajien kovan työn.

– Eihän se vuosikymmenten työ ja treenaaminen aina mukavaa ole. Tällaisella valmentajalle myönnettävällä arvonimellä nostetaan myös valmentajien arvostusta.

Valtakunnallisesti vuoden valmentajana vuonna 1990 palkittu, ja useaan otteeseen Pohjois-Karjalan vuoden valmentajaksi valittu Maksimainen on edelleen mukana keihäänheitossa.

– Neuvomme Sepon kanssa veteraaniurheilijoita, ja seuraan lajin kehitystä aktiivisesti.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›