Koti-Karjala

Mäd Race lanseeraa mäkiautokisat

04.03. 07:14

KESÄLAHTI

Riitta Hakulinen

Kesälahdella toteutetaan toukokuun 23. päivä uudenlainen kevättapahtuma. LC Kesälahti järjestää kaikille avoimen Mäd Race -mäkiautokisat, joista on tarkoitus tehdä jokavuotinen tapahtuma.

Mäkiautokisan lisäksi pitäjän keskustassa toteutetaan tuona päivänä markkinatori ja myös paikallisissa yrityksissä on tarjouksia ja ohjelmaa.

– Mäd Race on Kesälahden messujen tilalle tuleva keväinen tapahtuma. Edellisten messujen jälkeen totesimme sekä näytteilleasettajien ja kävijämäärän vähentyneen selvästi, joten tuli tarve miettiä jotain uutta, kertoi LC Kesälahden puheenjohtaja Marko Haverinen.

– Syksyn ideariihessä pohdittiin, mitä uutta voisimme keksiä ja mitä lähiseudulla ei vielä olisi, Haverinen jatkaa.

– Tämä perustuu ennen kaikkea hauskanpitoon. Kaikissa meissä asuu pieni mäkiautoilija, naurahtaa järjestelytoimikuntaan kuuluva Erkki Lindeberg.

MÄD RACE -mäkiautorata on 200 metrin mittainen ja se luodaan pikkutielle, joka alkaa Kesälahti-talon ja entisen säästöpankin talon välistä ja laskee kohti alakoulun ja päiväkodin parkkialuetta.

– Autokuntia mahtuu mukaan noin 30 ja tiedossa on jo kymmenisen autokuntaa, Haverinen totesi helmikuun puolella tehdyssä haastattelussa.

Mäkiautokunnan tulee olla kolmehenkinen - yksi laskee ja kaksi tuuppaa. Kisailijoiden tulee olla vähintään 10-vuotiaita. Mäkiauto saa painaa enintään 80 kiloa ja muutkin mitat on säännöissä määritelty.

– Pohja on oltava ja lisäksi tukevat ohjauslaitteet sekä jarrut, luettelee Klaus Lundholm.

Näissä mäkiautokisoissa ei pelkällä vauhdilla pärjää, vaan tavoitteena on viihdyttävä kokonaisuus.

– Kolmasosa tuloksesta määrittyy otetusta ajasta, kolmasosa auton ulkoasusta ja loppu show’sta ja kokonaisvaikutelmasta, Haverinen kertoo.

KISATOIMISTO sijaitsee entisen säästöpankin talossa ja varikkoalue on sen yhteydessä. Varikolle suunnitellaan erilaistan oheistoimintaa.

– Autot katsastetaan ennen kisaa ja kisailijoilla on mahdollisuus harjoituslaskuun. Kisa-ajoja on yksi tai kaksi osallistujien määrästä riippuen, Haverinen toteaa.

Kisaan on mahdollista osallistua ”tehdastallilla” tai yksityisenä henkilöjoukkueena. Osallistumismaksu yritysten tukemilta talleilta on jonkin verran korkeampi kuin yksityisjoukkueelta.

– Osallistumismaksut menevät suoraan hyväntekeväisyyteen yhdistyksemme kautta. Tuemme pitäjämme nuoriso-, veteraani- ja vanhustyötä.

Markkinatoria suunnitellaan toteutettavaksi entisen paloaseman kohdalle, joten kokonaistapahtuma-alue on tiivis kokonaisuus. Sovintolan sillalle on tulossa myös myynti- ja esittelypaikkoja.

– Myynti- ja esittelypaikat ovat merkittävästi edullisempia messuhintoihin nähden.

Toukokuun Mäd Race on siis startti tuleville mäkiautokisojen perinteelle. Mäkiautot tulevat näkymään mitä todennäköisimmin myös muissa Kesälahden tulevissa tapahtumissa.

Ilmoittautumisaikaa tämän vuoden kisaan on maaliskuun loppuun asti, mutta järjestäjät lupaavat tähän joustoa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›