Koti-Karjala

Tapahtumia peruttu koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi

12.03. 18:29

Kari Sarkkinen

Suomen hallitus on tänään päivittänyt suosituksiaan koronaviruksen leviämisen hillitsemiseksi. Hallituksen tiedonannossa toivottiin välttämään muita kuin aivan välttämättömiä kokoontumisia sekä perumaan kaikki yli 500 hengen tilaisuudet toukokuun loppuun asti. Lisäksi tiedonannossa todettiin, että riskiryhmien kontaktointia tulisi välttää.

Hallituksen tiedonantoon perustuen useita tilaisuuksia on peruttu maakunnan alueella.

Torstai-iltapäivän tietojen perusteella Keski-Karjalassa on peruttu muutamia tapahtumia.

TOHMAJÄRVEN koulukeskukselle suunniteltu Talvisodan päättymisen 80-vuotisjuhla perjantaina 13.3. on peruttu. Perjantai-iltana sytytetään muistokynttilät Kirkkoniemen sankarihaudoilla.

KESKI-KARJALAN musiikkiopisto tiedotti opettajilleen, henkilökunnalleen, yhteistyökumppaneilleen ja musiikkiopiston oppilaille, että julkiset konsertit muutetaan maaliskuun loppuun saakka yleisöttömiksi luokkatunneiksi. Opettajat tekevät päätöksensä luokkatuntien pitämisestä joko oman oppilasryhmänsä kesken tai konsertin suunnitellun esiintyjäryhmän kesken. Opettajat informoivat oppilaitaan konserttipaikkojen mahdollisesta vaihtumisesta. Konsertit musiikkiopiston osalta on lähes aina alle 500 hengen tilaisuuksia, mutta haluamme huolehtia jokaisen oppilaamme, opettajan ja yleisön terveyden turvaamisesta. Opetustuntien pitämiseen ei toistaiseksi tehdä muutoksia. Tarvetta muutostoimiin tarkastellaan päivittäin. Konserttien muuttaminen yleisöttömiksi luokkatunneiksi on voimassa 12.3.-31.3.2020 välisenä aikana. Tilannetta julkisten konserttien järjestämisen osalta arvioidaan uudelleen maaliskuun viimeisellä viikolla.

LISÄKSI Savo-Karjalan vaalipiirin kansanedustajat peruvat toistaiseksi kaikki yhteiset vierailunsa ja tapaamisensa vaalipiirin alueella ja eduskunnassa. Sovitut tapaamiset ja vierailut siirretään ja pyritään järjestämään syksyllä.

Keskustan Pohjois-Karjalan piiri peruu varotoimenpiteenä kaikki poliittiset tilaisuudet ensivaiheessa pääsiäisen yli koronavirusepidemian vuoksi. Piirin vuosikokous on tarkoitus pitää normaalisti lauantaina 18.4. mutta tilannetta tarkastellaan heti pääsiäisen jälkeen uudelleen viranomaisten suosituksia noudattaen.

KONTIOLAHDEN ampumahiihdon maailmacup käydään ilman yleisöä. Kontiolahden Urheilijat ry. ilmoitti asiasta Facebook-sivullaan. Tästä syystä Joensuun kaupunki peruu torstaista 12.3. sunnuntaihin 15.3. suunnitellun Kisatorin Joensuun Kauppatorilla sekä maksuttomat yleisökuljetukset torilta Kontiolahden ampumahiihtostadionille. Joensuun kaupunki peruu Kisatorin ja yleisökuljetukset ampumahiihdon maailmancupiin.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›