Koti-Karjala

Korona saattaa pelottaa, mutta sen ei tarvitse erottaa

18.03. 09:49

Seurakunnat tukevat koronaepidemian tähden huolestuneita ja sairastuneita.

Kiteen vapaa- ja helluntaiseurakunnan johtajisto kokoontui miettimään koronavirusepidemiatilannetta todeten juuri nyt olevan tarvetta seurakuntien sanomalle, rukoustuelle ja sielunhoidolle.

Seurakuntien tilaisuudet ovat valtioneuvosten ohjeistuksen mukaisesti tauolla 13.4. asti. Helluntaiseurakunnan YouTube -kanavalta ja Facebook -sivulta pääsee seuraamaan sunnuntaisin klo 11 seurakunnan omaa nettilähetystä ja vapaaseurakunta päivittää kotisivuilleen linkkejä eri seurakuntien livestriimauksista. Haluamme nettilähetyksien kautta ravita rauhaa, iloa, rakkautta ja luottamusta Jumalaan.

Konkreettisella tavalla haluamme olla tukemassa ihmisiä rukoustuen ja sielunhoidollisen tuen kautta. Pelon ja huolen kanssa ei kannata eikä tarvitse jäädä yksin. Seurakuntien työntekijöiden yhteystiedot löytyvät nettisivuilta. Helluntaiseurakunnan Helppis -kirpputori palvelee edelleen normaaliin tapaan ja ViaDia Kitee ry:n ruoka-aputyö myös erityisjärjestelyin.

Hyvin poikkeuksellisen tilanteen etuna on se, että nyt monilla on tavallista enemmän aikaa olla perheen kanssa, lukea Raamattua ym. kirjoja, rukoilla ja pitää yhteyttä eri viestintälaitteiden kautta läheisiin ja ihmisiin ympärillä. Hengellistä ravintoa ja rohkaisua löytyy myös kristillisiltä radio- ja TV- kanavilta sekä jumalanpalvelustilaisuuksia Live-lähetyksinä välittäviltä Internet-sivustoilta, kuten UskoTV.

Arvostamme tasavallan presidentin Sauli Niinistön twiittaamaa ajatusta: ”Kun meille sanotaan, että ottakaa fyysistä etäisyyttä, niin otetaan myös henkistä läheisyyttä. Nyt tarvitaan sellaista ajattelua, että minä en ole tässä yksin vaan me olemme joukolla. Toinen toistaan tukemassa.”

Juuri sen tähden seurakunta on, että tuemme toinen toistamme ja yhteisöä ympärillämme.

Kiteen helluntai- ja

vapaaseurakunnan puolesta,

ja

Maria Pesonen

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›