Koti-Karjala

18.03. 10:42

Kari Sarkkinen

Hallitus on päättänyt, että julkiset kokoontumiset rajoitetaan koronavirusepidemian vuoksi kymmeneen henkilöön ja suositellaan välttämään tarpeetonta oleilua yleisillä paikoilla. Poliisi voi valvoa kokoontumisrajoitusten noudattamista voimavarojensa puitteissa. Mitä paremmin ihmiset noudattavat annettuja määräyksiä ja suosituksia, sitä paremmin poliisi pystyy ohjaamaan voimavaroja kiireellisiin tehtäviin, Sisäministeriö tiedottaa nettisivuillaan.

JULKISELLA kokoontumisella tarkoitetaan yleisellä paikalla järjestettävää yleistä kokousta ja yleisötilaisuutta. Yleisiä kokouksia ovat mielenosoitukset ja muut kokoontumisvapauden käyttämiseksi järjestetyt kaikille avoinna olevat tilaisuudet. Yleisötilaisuus on yleisölle avoin huvitilaisuus, kilpailu, näytös tai muu näihin rinnastettava tilaisuus. Tällaisia kokouksia ja tilaisuuksia eivät ole esimerkiksi pihapelit ja muut harrastejoukkuelajit, ravintolassa tai elokuvateatterissa käynti, yhdistyksen kokous tai kunnallinen päätöksenteko.

Savon Kinot -yhtiön elokuvateatterit ovat suljettuna 13.4. saakka. Savon Kinot haluaa toimenpiteellään pienentää niin henkilökunnan kuin yleisön tartuntariskiä. Myös viranomaisten määräämä rajoitus voi laajentua elokuvateattereita koskevaksi.

PELASTUSTOIMEN valmius ja toimintakyky on kunnossa ja sen riittävyyttä ja muutoksia seurataan päivittäin. Toistaiseksi pelastustoimessa toimitaan pääosin normaaleilla toimivaltuuksilla. Pelastustoimen ja Hätäkeskuslaitoksen kiireelliset palvelut varmistetaan. Tämä tapahtuu ensisijaisesti työaikajärjestelyillä, suojaamalla henkilöstöä ja priorisoimalla tehtäviä. Tarvittaessa eläkkeelle siirtyneitä kutsutaan töihin.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›