Koti-Karjala

Antenni-tv-verkon taajuuksiin tulee muutoksia Kerimäen katselualueella.

Antenni-tv-verkon taajuus muuttuu tiistaina Kerimäen päälähetinasemalla

23.03. 09:31

Kari Sarkkinen

Antenni-tv-verkon D-kanavanipun taajuus muuttuu Kerimäen päälähetinasemalla 24.3.2020. Muutostöitä tehdään tiistaina 24.3.2020 klo 9.00-16.00 välillä, muutostyöt aiheuttavat katkoksia lähetyksissä D-kanavanipussa. Muutostöiden jälkeen vastaanottimissa on tehtävä kanavahaku.

Maksu-tv-kanavien (D-kanavanippu) saamiseksi takaisin joihinkin yhteisantennikiinteistöjen antennijärjestelmiin joudutaan tekemään muutoksia. Mikäli tilaamasi maksu-tv-kanavat eivät muutoksen ja kanavahaun jälkeen näy television kanavaoppaassa, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään.

KERIMÄEN päälähetinasemalta lähetettävät tv-kanavat, joita muutos koskee: D-kanavanippu: Nelonen HD, C More Max HD, C More Juniori, Discovery Channel, Paramount Network, National Geographic Wild, Animal Planet, C More First HD, C More Series, C More Sport 1 HD, C More Sport 2 HD, C More Hits, Nick Jr., Viasat Film Premier HD, Maksu-tv-infokanava, Viasat Live 1, Viasat Live 2, Viasat Live 3, Viasat Live 4, Viasat Live 5.

Muuttuvat kanavataajuudet: Kerimäellä D-kanavanipun lähetystaajuus muuttuu taajuudelta 642 MHz taajuudelle 512 MHz. Voit katsoa Kerimäen päälähetysaseman peittoalueen osoitteesta: www.digita.fi/karttapalvelu.

MUUTOSTÖIDEN taustalla ovat Ylen HD-muotoisten kanavien lähettämisen tekniset valmistelut. Antenni-tv-katsoja voi varmistaa muutostöiden jälkeen Ylen HD-muotoisten kanavien saatavuuden hakemalla Estradi HD -kanavan kanavapaikalta 39 (kanavanipussa B taajuudella 586 MHz). Mikäli Estradi HD -kanavaa ei näy ja vastaanottimessa on T2-valmius, on hyvä olla yhteydessä taloyhtiön isännöitsijään antennijärjestelmän tarkastamiseksi.

Ylen HD-muotoisten kanavien lähetykset alkavat Digitan verkossa kanavanipussa B 31.3.2020, jolloin HD-verkko kattaa jo 90 prosenttia väestöstä (mukaan lukien Kerimäen päälähetinaseman).

TAAJUUSMUUTOSTEN vuoksi antennijärjestelmiin on tehtävä muutoksia taloyhtiöissä ja julkisissa rakennuksissa, jotka vastaanottavat televisiolähetyksiä yhteisantenniverkon kautta. Suosittelemme, että yhteisantennikiinteistöjä hoitavat isännöitsijät ottavat yhteyttä paikalliseen antenniurakoitsijaan, jotta mahdollisesti tarvittavat antennijärjestelmämuutokset tai – uusinnat voidaan tehdä.

Rivi-, pari- ja kerrostaloissa, joissa on käytössä yhteisantennijärjestelmä, taloyhtiön asukkaiden on tehtävä tv-vastaanottimien kanavahaku antenniurakoitsijan tekemän viritystyön jälkeen. Taloyhtiöiden velvollisuus on informoida asukkaita ajankohdasta, jolloin kanavahaku on tehtävä.

Omakotitaloissa ja pientaloissa ei yleensä tarvita antennijärjestelmän muutostöitä. Mikäli pientalon antennijärjestelmä on kunnossa, riittää tv-vastaanottimien kanavahaku sen jälkeen, kun taajuusmuutos on tehty alueella.

USEIMMAT vastaanottimet etsivät uudet kanavat automaattisesti, mutta jotkin televisiot tai digiboksit saattavat vaatia kanavien virittämisen uudelleen tai tehdasasetusten palauttamisen. Ohjeet kanavahaun tekemiseksi löytyvät Digitan internet-sivuilta www.digita.fi/kanavahaku tai laitteen käyttöoppaasta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›