Koti-Karjala

Pienimmille koululaisille lähiopetusta, mutta kotona pysymistä suositellaan

23.03. 13:25

Kari Sarkkinen

Aluehallintovirastot antoivat uudet määräykset perusopetuksen järjestämisestä - suositus kuitenkin on, että lapset pidetään kotona

Aluehallintovirastot ovat maanantaina 23.3.2020 antaneet uudet määräykset siitä, että perusopetuksen järjestäjällä on velvollisuus järjestää perusopetuslain mukaista perusopetusta ja muuta toimintaa lähiopetuksena koulussa tai muussa opetuksen järjestämispaikassa kaikille esiopetuksen oppilaille, perusopetuksen 1 – 3 vuosiluokkien oppilaille, erityisen tuen päätöksen saaneille oppilaille ja pidennetyn oppivelvollisuuden piirissä oleville oppilaille. Vastaavat rajoitukset koskevat myös taiteen perusopetusta antavia oppilaitoksia (mm. musiikkiopistot).

Aluehallintovirastot kuitenkin suosittavat, että lapset pidetään kotona, jos se vain on mahdollista.

KOULUSSA TAI varhaiskasvatuksessa tapahtuvaa toimintaa ei pidetä julkisena kokoontumisena eikä 10 hengen sääntöä tarvitse noudattaa. On silti suositeltavaa työskennellä tavanomaista pienemmissä ryhmissä tartuntavaaran vuoksi sekä tehostaa siivousta ja käsihygieniaa.

Myös Suomessa alkaa todennäköisesti lähiaikoina tulla ilmi tartuntoja, joiden tartuntaketjuja ei enää voida jäljittää, ja tartuntariski oppilaitoksissa kasvaa. Toisaalta samanaikaisesti tartuntariski kasvaa kaikkialla muuallakin yhteiskunnassa, naapurustossa, työpaikoilla ja liikennevälineissä. Tämän vuoksi aluehallintovirastot suosittavat, että lapset pidetään kotona, jos se vain on mahdollista.

Aluehallintovirastojen uudet määräykset koskevat kaikkia manner-Suomen kuntia ja ovat voimassa 13.4.2020 saakka.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›