Koti-Karjala

Yli 70-vuotiaiden asiointiapu käynnistyy tänään kiteellä

27.03. 12:31

KITEE

Kari Sarkkinen

Kiteen kaupunki järjestää Valtioneuvoston ohjeistuksen mukaan matalan kynnyksen apua asiointiin yli 70-vuotiaille. Tätä riskiryhmää halutaan erityisesti suojata koronavirustartunnoilta, mutta kaikilla ikäihmisillä ei välttämättä ole omaisia tai naapuriapua saatavilla. Kiteellä asiointiapua tarvitsevien asiakkaiden puheluiden vastaanotto käynnistyy tänään. Apuun on saatu ilahduttava joukko vapaaehtoisia toimittamaan ruokakuljetuksia yli 70-vuotiaiden asukkaiden kotioville.

KITEEN KAUPUNKI järjestää keskitetysti perjantaista 27.3.2020 alkaen asiointiapua kaupassa ja apteekissa käyntiin kiteeläisille ja kesälahtelaisille yli 70-vuotiaille.

Asiointiapua tarvitseva asiakas soittaa kunnan palvelunumeroihin. Numerot palvelevat maanantaista perjantaihin klo 9 – 15. Kiteellä palvelunumero on 040 105 1020, Kesälahden pitäjässä palvelee numero 040 105 2222.

Puhelimeen vastaavat kaupungin asiointipisteiltä tutut työntekijät. Kaupungin yhteyshenkilö kysyy asiakkaalta yhteystiedot. Sen jälkeen kaupungin yhteyshenkilö välittää asiointiapua tarvitsevan tiedot lähimmälle vapaaehtoiselle toimijalle. Vapaaehtoinen soittaa asiakkaalle ja sopii käytännön kauppa-asioinnista suoraan hänen kanssaan puhelimitse.

– Pyydämme jokaista välittämään tietoa asiointiavusta iäkkäille läheisilleen, Kiteen kaupunginjohtaja Eeva-Liisa Auvinen toivoo.

– Läheistä vanhusta voi myös auttaa perustamaan laskutustilit kauppaan ja apteekkiin, jos sellaisia ei ole vielä olemassa. Näin helpotetaan asiointipalvelun aloittamista huomattavasti, Auvinen neuvoo.

– Ikäihmisiä voi ja kannattaa edelleen auttaa myös omatoimisesti. Ei unohdeta naapuriavun merkitystä, Auvinen muistuttaa.

KAUPUNKI kannustaa kaikkia yli 70-vuotiaita edelleen pyytämään rohkeasti apua sukulaisilta, lähimmäisiltä ja naapureilta. Huomataanhan kaikki myös oma-aloitteisesti tarjota asiointiapua lähipiirin ikäihmisille!

Lisätietoja asiointiavun toiminnasta löytyy Kiteen kaupungin kotisivuilta www.kitee.fi.

ASIOINTIAVUSTA ja muista koronaan liittyvistä tärkeistä tiedoista kerrotaan tarkemmin Keski-Karjalan alueella torstaina 2.4. 2020 joka talouteen jaettavassa lehdessä, joka toteutetaan yhteistyössä Keski-Karjalan kuntien ja paikallislehti Koti-Karjalan kanssa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›