Koti-Karjala

Koronarajoitukset höllentyvät pikkuhiljaa kirjastoissa.

Varausten noutopalvelu alkamassa Vaara-kirjastoissa

07.05. 15:40

Varausten noutopalvelu käynnistyy Vaara-kirjastoissa maanantaista 11.5. alkaen. Ensimmäisenä avautuvat Joensuun pääkirjasto sekä Juuan, Nurmeksen ja Valtimon kirjastot. Muut toimipisteet avaavat myöhemmin samalla tai seuraavalla viikolla. Noutaminen on niin sanottua pika-asiointia eli noutoalue on rajattu, eikä kirjaston tiloihin voi jäädä oleskelemaan.

Varaaminen tapahtuu ensisijaisesti verkkokirjastossa, mutta jos sen käyttö ei ole mahdollista, varauksia voi tehdä myös puhelimitse. Varaukset tulee tehdä sille kirjastokortille, jolla aineisto myös noudetaan.

Varaukset eivät välttämättä ole noudettavissa välittömästi. Asiakkaiden tulee ennen kirjastossa asiointia tarkastaa varausten tila verkkokirjastosta tai odottaa noutoilmoitusta. Asiakkaille lähetetään noutoilmoitus viikon 20 aikana myös ennen kirjastojen sulkua saapuneista varauksista. Varaukset löytyvät hyllystä varaustunnisteella, jonka voi tarkastaa noutoilmoituksesta tai verkkokirjastosta. Verkkokirjastosta näkee myös omien varaustensa viimeiset noutopäivät.

Jonottaessa ja ohjaustilanteissa on noudatettava turvaväliä. Myös lainauksen aikana vältetään lähikontaktia asiakkaiden ja henkilökunnan välillä. Mahdolliset maksut voi maksaa verkkokirjastossa, kirjastot eivät ota maksuja vastaan toukokuun aikana.

Turvatoimista huolimatta kirjastoon ei ole syytä tulla, jos on lainkaan flunssan oireita. Kirjaston tiloissa on noudatettava hyvää käsi- ja yskimishygieniaa. Valtaosassa kirjastoista asiakkaiden WC-tilat eivät ole toukokuun aikana käytössä, mutta käsidesiä pyritään järjestämään myös asiakkaiden käyttöön.

Noutoaikana kirjastoihin voi myös palauttaa aineistoa. Lisäksi monien kirjastojen palautusluukut ovat jo käytössä. Kaikkia laina-aikoja on jatkettu automaattisesti 8. kesäkuuta asti.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›