Koti-Karjala

Tohmajärven kunnan työllisyyskoordinaattori Sari Vesanen (oikealla) on huolissaan nuorten kehnosta kesätyötilanteesta. – Hienoa olisi, jos saataisi edes muutama työnantaja kiinnostumaan nuorten työllistämisestä. Kuva: Riitta Hakulinen.

Nuorten kesätyötilanne huono

08.05. 10:45

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Nuorten kesätyötilanne on huonontunut koronaviruksen myötä. Monet kunnat ovat päätyneet vähentämään kesänuorten palkkaamista, tai jopa jättävät kesänuoret palkkaamatta kokonaan. Yrityksissä ja yhdistyksissä kärvistellään muuttuneessa tilanteessa eikä nuorille ole tarjota työtä edellisvuosien tapaan.

– Kaikkinensa nuorten pääsy mihinkään kesätyöhön näyttää todella heikolta, sanoo Tohmajärven kunnan työllisyyskoordinaattori Sari Vesanen.

Kunnan omiin kesätöihin palkataan nuoria Vesasen mukaan lähes sama määrä, kuin aiempinakin vuosina. Työn toteutumisessa on kuitenkin huomioitava voimassa olevat koronarajoitukset.

– Ruokahuolto ja siivous sekä kiinteistöpuoli palkkaavat nuoria ihan normaalisti. Liikunta- ja nuorisotoimi palkkaa muutamia nuoria sen mukaan, miten toimintoja pystyy järjestämään. Kesäsomettajat palkataan ja kirjaston tilanne selviää lähiaikoina.

Haasteeksi nuorten työllistymisessä muodostuu yritysten ja yhdistysten tarjoamien kesätyöpaikkojen aiempaa alhaisempi määrä. Vesanen toivoo, että eri tahot innostuisivat vielä tarjoamaan nuorille työllistymismahdollisuuksia.

– Hienoa olisi, jos saataisiin edes muutama työnantaja kiinnostumaan nuorten työllistämisestä. Kunnan myöntämä nuorten työllistymistukikin on tänä vuonna suurempi kuin koskaan ennen, eli 400 euroa per nuori. Toivottavasti se houkuttelisi työllistämään.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›