Koti-Karjala

Rääkkylä valmis kokeilukunnaksi

11.05. 13:56

RÄÄKKYLÄ

Tuija Marienberg

Rääkkylän kunnan tekemä kokonaisulkoistussopimus sosiaali- ja terveyspalvelujen tuottamisesta Terveystalo Kuntaturva Oy:n (aiemmin Attendo Kuntaturva Oy:n) kanssa päättyy tämän vuoden lopussa.

Sopimus on siirtynyt Rääkkylän kunnalta kuntayhtymän vastattavaksi sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestämisvastuun siirtymisen yhteydessä, kuntayhtymän aloitettua toimintansa vuonna 2017.

Kuntayhtymässä on aloitettu valmistelut, joiden tarkoituksena on suunnitella palvelutuotanto sopimuksen päättyessä.

Yhtymähallitus päätti 27.03.2020, että kuntayhtymän nimetyt neuvottelijat käyvät tarpeelliset neuvottelut palvelujen tuottamisesta Rääkkylän kunnan kanssa.

Toimitusjohtaja Ilkka Pirskasen päätöksellä 20.4.2020 kuntayhtymän neuvottelijoiksi on valittu Pirskasen lisäksi talousjohtaja Ismo Rouvinen, toimialuejohtaja Sirpa Kaipiainen, toimialuejohtaja Eija Rieppo, toimialuejohtaja Leena Korhonen ja hallintoylilääkäri Petri Kivinen.

RÄÄKKYLÄN kunnanvaltuusto on kokouksessaan kesäkuussa 2017 valinnut Siun soten neuvottelukunnan, sen jäsenet ja varajäsenet.

Kunnanhallitus täydensi toukokuisessa kokouksessaan neuvotteluryhmää, johon on nyt nimetty: Harri Laasonen (varalla Urho Makkonen), Markku Laasonen (Pasi Laasonen), Liisa Ahonen (Timo Paakkunainen), Tapio Hämäläinen (Saila Tarkkonen), Raija Venäläinen (Terhi Eskolin) ja Minna Tukiainen (Jouko Päivinen).

Lisäksi kunnanhallitus esittää Siun sote -kuntayhtymälle, että Rääkkylä on valmis toimimaan kuntayhtymän kokeilukuntana, jossa palvelut tuottaa yksityissektorin palveluntuottaja.

Kunnanhallituksen mielestä ratkaisun etuna Siun sotelle on se, että kuntayhtymä saa vankkaa vertailutietoa palvelun tuottamisen kustannuksista ja tehokkuudesta sekä tarkoituksenmukaisesta, vaihtoehtoisesta järjestämistavasta. Ratkaisulla olisi huomattava esimerkkivaikutus myös valtakunnalliselle sote-ratkaisulle.

Päätöksessä todetaan, että Rääkkylän palvelua kilpailuttaessa tulee kiinnittää erityistä huomiota etäpalvelujen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Kunnan kannalta ratkaisun etuna on se, että palvelut saadaan turvattua nykytasoa huomattavasti edullisemmin.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›