Koti-Karjala

Vapaa-aikatilat aukeavat asteittain

19.05. 08:15

KITEE

Aladár Bayer

Kiteen kaupungin vapaa-aikatiloja aletaan avata hallitusti kesäkuun alusta lähtien. Kaupungin kirjastot, kulttuuritilat, nuorisotilat sekä Vespelin kunto- ja liikuntasalit avataan asteittain 1.6. alkaen.

KIRJASTOT avataan huomioiden viranomaisten mahdolliset ohjeistukset muun muassa kokoontumisrajoitusten kontrollointiin liittyen. Lehtilukusaleja ja lehtisalin omatoimikäyttöä ei toistaiseksi avata. Aikakauslehtiä on mahdollista lainata lehtilukusalien ollessa suljettuina.

Kirjastoissa otetaan riskiryhmiin kuuluvat asiakkaat huomioon ja heille rajataan asiointiaikaa tulevana kesänä. Riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden tarkemmista asiointiajoista tiedotetaan kirjastojen osalta toukokuun loppuun mennessä.

Kiteen ja Kesälahden kirjastoissa noudatetaan viime kesän aukioloaikoja:

Pääkirjasto: ma-ti klo 12-19 ja ke-to-pe klo 10-16.30.

Kesälahden kirjasto: ma klo 12-18, ti-ke klo 10-15, to klo 10-17 ja pe klo 10-15.

KULTTUURITILAT avataan hyödyntäen edelleen etäyhteyspalveluja mm. konserttien ja esitysten suhteen. Mahdollisesti paikalla olevan yleisön suhteen noudatetaan kokoontumisrajoituksia, turvaetäisyyksiä ja hygieniaohjeistuksia.

NUORISOTILAT Kiteellä ja Kesälahdella avataan. Sisätilatoiminnan painotus on ryhmätoiminnoissa, kuten erilaiset peli- ja elokuvaillat, päiväleiritoiminta, mopopajatoiminta, musiikkistudiotoiminta. Nuorisotoimintaa toteutetaan myös ulkotiloissa, esimerkiksi uimarannoilla. Heinäkuussa nuorisotilat ovat suljettu.

SISÄLIIKUNTATILOISTA Vespelin kuntosali ja liikuntasalit avataan. Riskiryhmiin kuuluvat asiakkaat otetaan huomioon ja heille rajataan asiointiaikaa tulevana kesänä. Riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden tarkemmista kuntoiluajoista tiedotetaan toukokuun loppuun mennessä liikuntatoimesta.

LOPPUKESÄN ja syksyn aikana pyritään yleisölle avaamaan kaupungin muitakin tiloja. Vespelin uimahalliosasto avataan yleisökäyttöön maanantaina 3.8. koronatilanteen niin salliessa. Koronatilanteen salliessa uimahallissa voidaan järjestää lasten uimakouluja heinä-elokuun vaihteessa.

Kesälahden paloaseman kuntosalin avaamisesta tiedotetaan myöhemmin. Paloaseman kuntosalin asiakkaille tarjotaan mahdollisuutta siirtää kuntosaliaikaa Vespelin kuntosaliin kesän ajalle.

Kiteen ja Kesälahden seniorikuntosalit ja koulujen liikuntasalien ilta- ja viikonloppukäyttö avataan aikaisintaan 1.9. koronatilanteen niin salliessa.

Ulkoliikuntapaikat ovat avoinna viranomaisten kokoontumisrajoituksia ja etäisyys- ja hygieniaohjeita noudattaen. Vapaa-aikatoimen osalta ulkotiloissa tullaan kesän 2020 aikana järjestämään erilaisia toimintoja kuntalaisille yhteistyössä eri kumppaneiden kanssa viranomaisten ohjeistukset huomioiden.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›