Koti-Karjala

Kunta jakoi avustuksia kylille

19.05. 09:34

RÄÄKKYLÄ

Tuija Marienberg

Rääkkylän kunta myöntää kyläyhdistyksille ja muille kylien aktiivisille toimijoille avustuksia yhteensä 9 000 euroa hakemusten perusteella.

Avustuksilla tuetaan kylien tai kyläyhteisöjen hankkeita ja yhteisten tilojen ylläpitoa. Avustusta ei myönnetä yhdistysten tai yhteisöjen varsinaiseen toimintaan.

Kohteina voivat olla esimerkiksi kylien virkistys- ja vapaa-ajan toimintaa palvelevien rakennusten ja rakennelmien kunnossapitoon liittyvät tarvikehankinnat. Tukea voidaan myöntää myös hankkeiden valmisteluun ja toiminnan tehostamiseen.

MÄÄRÄAIKAAN mennessä Rääkkylän kunnalle tuli seitsemän hakemusta. Avustushakemusten yhteenlaskettu summa oli 10 000 euroa, mikä ylitti tuhannella eurolla avustuksille varatun rahan.

Taloavustuksille jaettava määräraha on 6 000 euroa, joka elinkeinolautakunta päätti jakaa tasan kahden hakijan kesken: Rasivaaran Nuorisoseura ja Niemisen Urheilijat saavat kumpikin 3 000 euroa.

Kylätoiminta-avustuksille jaettava määräraha on 3 000 euroa.

Siitä suurimman potin, 1 000 euroa, saa Niemisen ja Sintsin seudun kyläyhdistys. Jaaman Seudun kyläyhdistys saa 800 euroa, Rasivaaran Nuorisoseura 700 euroa ja Niemisen Urheilijat 500 euroa.

Lautakunnan päätöksellä Niemisen ja Venturin osakaskunta jäi ilman avustusta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›