Koti-Karjala

”Heimopäällikkö” valitaan syksyllä

20.05. 10:50

POHJOIS-KARJALA

Aladár Bayer

Maakuntahallitus käsitteli maanantaina 18.5. lopullisen Pohjois-Karjalan maakuntakaavan 2040 asiakirjoineen ja päätti esittää sen hyväksymistä maakuntavaltuustolle.

Kun maakuntakaava on aikanaan hyväksytty ja saanut lainvoiman, se kumoaa kaikki voimassa olevat maakuntakaavat eli neljä vaihemaakuntakaavaa. Vain kolmannen vaihemaakuntakaavan tuulivoimaloiden alueet jätetään edelleen voimaan. Kyseessä on siis koko Pohjois-Karjalan kattava ja kaikki keskeiset maankäytön teemat käsittävä kokonaismaakuntakaava.

Maakuntahallitus kokoontuu seuraavan kerran 15.6.2020. Maakuntavaltuuston kokous on puolestaan siirretty kesäkuulta syksyyn koronatilanteen takia. Kokous pidetään joko 31. elokuuta tai 7. syyskuuta. Kokouspaikka valitaan niin, että se on kaikille osallistujille turvallinen. Kokouksen asialistalla ovat maakuntakaavan hyväksymisen lisäksi mm. maakuntajohtajan valinta ja maakuntaliiton tilinpäätös.

Ehdokasjoukko maakuntajohtajaksi on karsiutunut neljään: hallintotieteiden maisteri, Juuan kunnanjohtaja Markus Hirvonen Juuasta, tekniikan tohtori, Joensuun Tiedepuisto Oy:n entinen toimitusjohtaja Jari Lauronen Joensuusta, maa- ja metsätieteiden tohtori, Metsäkeskuksen valtakunnallisten elinkeinopalvelujen elinkeinojohtaja Anssi Niskanen Joensuusta ja maa- ja metsätieteiden maisteri, MTK:n Euroopan talous- ja sosiaalikomitean asioista vastaava johtaja Simo Tiainen.

Juttua on tarkennettu maakuntajohtajaehdokkaiden nimien osalta klo. 10.46.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›