Koti-Karjala

Jari Timonen on Niiralan tullitoimipaikan uusi päällikkö.

Niiralan tullitoimipaikan päällikkö vaihtui

27.05. 14:16

Tulliylitarkastaja Jari Timonen, 47, on aloittanut Niiralan tullitoimipaikan päällikkönä. Niiralaa vuodesta 1993 johtanut Erkki Multamäki jää eläkkeelle lokakuun alussa.

Timonen on työskennellyt Tullissa vuodesta 1999, aluksi meriliikenteen alusvalvonnassa. Päällikön tehtävään hän tulee Savo-Karjalan liikkuvan ryhmän esimiehen tehtävästä, jossa hän ehti toimia vuodesta 2008 lähtien. Timonen on kotoisin Kiteeltä.

TIMONEN aloittaa tehtävässään aikana, jolloin koronavirus vaikuttaa rajanylityspaikkojen työhön monella tavoin. Hallituksen päätöksen mukaisesti rajanylitysliikennettä on rajoitettu 19.3. alkaen, minkä vuoksi itärajan yli sallitaan vain välttämätön henkilöliikenne. Tavara- ja rahtiliikenne sen sijaan jatkuu normaalisti sekä Niiralan rajanylityspaikalla että Lieksan Inarin tilapäisellä rajanylityspaikalla.

– Kaupallinen liikenne Venäjän vastaisella rajalla toimii melkein normaalisti koronasta huolimatta, Timonen kertoo.

– Tällä hetkellä Venäjältä saapuu Suomeen kuorma-autoja keskimäärin 160 vuorokaudessa, vilkkaimpina päivinä yli 200. Muilla itärajan ylityspaikoilla kaupallinen liikenne on vähentynyt, Niiralassa jopa kasvanut, Timonen toteaa.

TIMOSEN mukaan Tulli varmistaa omalta osaltaan kaupallisen liikenteen sujuvuuden myös koronavirustilanteessa.

– Sujuva ulkomaankauppa varmistaa tavaroiden riittävyyden Suomessa ja suomalaisten vientiyritysten liiketoiminnan jatkuvuuden.

– Myös Tullin valvonta- ja rikostorjuntatyö jatkuu keskeytyksettä yhteiskunnan, ympäristön ja kansalaisten suojaamiseksi, Timonen kuvailee Tullin tehtäviä.

Timosta motivoi Niiralan tullitoimipaikan päällikön tehtävässä erittäin osaava ja ammattitaitoinen henkilöstö, tiivis ja esimerkillinen yhteistyö Rajavartiolaitoksen ja poliisin kanssa sekä lähialueyhteistyö Venäjän suuntaan.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›