Koti-Karjala

Kuutti Lavosen Lohduttaja-teos on kuulunut Kesälahden kulttuuriseuralle yli 15 vuotta.

Kuutti Lavosen näyttely siirtyy ensi kesään

01.06. 14:49

KESÄLAHTI

Riitta Hakulinen

Sovintolan kulttuurikammarissa oli tarkoitus toteuttaa tänä kesänä Kuutti Lavosen ja Pentti Hakalan yhteisnäyttely ”Yksintein”. Koronatilanteesta johtuen näyttely kuitenkin siirtyy kesälle 2021.

Näyttelyä järjestävän Kesälahden kulttuuriseuran tiedotteessa todetaan, että kutsu Kesälahdelle taiteilijaystävyksille esitettiin Saarijärven taidemuseon vuoden 2018 yhteisnäyttelyn takia. Lavonen ja Hakala tapasivat toisensa jo vuonna 1986 Kulttuurirahaston kutsunäyttelyssä ”Suomalaiset materiaalit”.

– Meitä yhdistää kiinnostus kieleen ja musiikkiin, viiva kaikkinensa, myös pinta, muoto ja väri. Kysymys kuuluukin, voimmeko me kaksi tekijää yhdessä työskennellä samalle peruspinnalle tai muodolle niin että syntyy yhteys ja sopusointu. Jo Saarijärvelle syntyi yhteisiä triptyykkejä, kookkaitakin. Nyt synteesi on vielä lähempänä. Tutkimus jatkuu, toteaa Lavonen tiedotteessa ensi kesän näyttelyä ennakoiden.

Tänä kesänä Sovintolan näyttelytilassa esillä on muusikko-laulutekijä Pave Maijasen valokuvanäyttely, joka avautuu 17.6. Aiheesta juttua enemmän Kesälehdessämme 18.6.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›