Koti-Karjala

Nuorten superpesiskausi avattiin viime lauantaina Rantakentällä. KiPan ensimmäisen juoksun syöksyi kärkimies Elmeri Purmonen.

Kolme pistettä tarjolla, kaksi tuli

15.06. 12:02

KITEE

Jouko Väistö

Kiteen Pallon nuorten superpesisjoukkue sai viime lauantaina pelatussa sarja-avauksessa hyvän opetuksen siitä, että ottelut on pelattava loppuun asti. Sillä oli täysi kolmen pisteen potti jo hyppysissä, mutta lopulta ottelu ratkesi kotijoukkueen eduksi vasta supervuorossa.

AVAUSJAKSON KiPa hoiteli näytöstyyliin vieden sen 14-0. Pienten alkuvaiheuksien jälkeen se pisti täyden rähinän päälle toisella lyöntivuorolla. Lyöntiruletti pyöri täydet kaksi kierrosta tuottaen yhdeksän juoksua.

Pattijoen pojilla oli pelin ensimmäisellä puoliskolla suuria vaikeuksia. Sisäpeli oli ponnetonta ja ulkopeli lepsua. Sitä kuvaa hyvin pelinjohtaja Sami Karjaluodon kommentti jakson puolivälissä.

– Ei voida pelata niin, että pallo tulee vasta seitsemännellä pompulla kotipesään. On pelattava pesäpallonnäköistä peliä, hän herätteli joukkuettaan.

AVAUSJAKSOLLA herätystä ei vielä tapahtunut, mutta heti tauon jälkeen alkoi tapahtua, kun kärkimies Vertti Kontinaho löi ensimmäisellä lyönnillä kakkosluukusta kunnarin tyhjään kenttään. Samaan syssyyn syntyi vielä toinenkin juoksu Juuso Niinimaan sivalluksella.

Kahden juoksun tappioaseman KiPa kuittasi tyylikkäästi tehden tasoittavallaan seitsemän juoksua. Tästä PattU ei ollut moksiskaan, vaan pisti toisen aloittavalla pelin tasoihin kahdella takakentän läpilyönnillä.

LOPULLISESTI toinen jakso ratkesi kotijoukkueen harhaheittoihin. Pallo livahti kaksi kertaa rakenteilla oleviin katsomorakenteisiin, minkä seurauksena vieraat saivat kolme lahjajuoksua vieden toisen jakson 8-11.

Supervuorossakin PattU pääsi juoksun makuun tehden yhden juoksun. Lopullisen ratkaisun ottelulle sivalsi Lassi Vasarainen. Hän paikkasi ulkopelivirheensä lyömällä palottomasti ajosta takakentän puhkaisulla voittoon tarvittavat kaksi tikkiä.

YHDEN sarjapisteen karkaamisesta huolimatta KiPa pelissä oli paljon hyvää. Varsinkin kärjessä pelanneiden Elmeri Purmosen, Valtteri Havukaisen ja Miitri Pesosen sisäpeli oli huipputehokasta. Heidän kaikkien onnistumisprosentti oli täydet sata. Kärkilyöntipinnoja Elmeri keräsi 9, Valtteri 12 ja Miitri 9.

Kotiutustilanteissa kovinta jälkeä tekivät Miika Timonen ja Lassi Vasarainen. Miika kumautti etenijän tupaan seitsemän ja Lassi viisi kertaa. Kotiutusyrityksiä Lassilla oli yhdeksän ja Lassilla seitsemän. Mallikkaasti kotiutus sujui muiltakin, sillä kaikkiaan kahdeksan kotipelaajaa sai nimensä lyöjätilastoon.

TILASTOJEN valossa KiPan olisi pitänyt voittaa ottelu puhtaasti 2-0, sillä se voitti kärkilyönnit 65-46 ja kolmostilanteet 39-22.

KiPan parhaina sarja-avauksessa palkittiin Elmeri Purmonen ja Miitri Pesonen. Vierasjoukkueen palkitut olivat Vertti Kontinaho ja 1+3 lyönyt lukkari Niklas Jussila.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›