Koti-Karjala

Tohmajärven kunnanvaltuuston kokouksen aikana tuli esiin halu jouduttaa Tietäväisen koulun tyhjäksi jäävän kiinteistön jatkokäytön selvittämistä ja mahdollista myyntiä.

Tietäväisen koulun myyntiä halutaan kiirehtiä

17.06. 14:43

TOHMAJÄRVI

Riitta Hakulinen

Tohmajärven kunnanvaltuusto käsitteli maanantaisessa kokouksessaan vuoden 2019 tilinpäätöksen.

Kunnanjohtaja Olli Riikonen totesi, että 677 300 euroa alijäämäinen tulos johtui pitkälti verotulojen heikommasta kertymästä suhteessa ennakkoarvioon.

– Kolme neljäsosaa Suomen kunnista teki alijäämäisen tuloksen, joten tilanteemme ei ole poikkeuksellinen, Riikonen totesi.

Keskustan ryhmäpuheenvuorossa Helena Pakarinen (kesk.) totesi, että toimintakertomus ja tilinpäätös kertovat vahvasta uskosta tulevaisuuteen. Investointeja on tehty elinvoimaan panostaen.

Tommi Pesonen (kok.) kokoomuksen ryhmäpuheenvuorossa esitti huolen alijäämän kasvusta ja toivoi vahvaa korjausliikettä talouden hoitamiselle. Hän kiitteli kuitenkin vuosikatteen (281 800 €) positiivista tulosta.

Mika Piiroinen (kp.) esitti huolensa velkaantumisesta, mutta arveli, että puhdas luonto ja ruuantuotanto tulevat olemaan Tohmajärven vetovoimatekijöitä tulevaisuudessa ja uusi sivistyskeskuskin puoltavan paikkaansa.

Pauli Hakkarainen (sd.) totesi, että lapsiin ja nuoriin panostaminen puoltaa paikkaansa viitaten sivistyskeskukseen ja Tikkalan päiväkodin investointeihin.

VUODEN 2019 arviointikertomuksen valtuustolle esitteli tarkastuslautakunnan puheenjohtaja Teuvo Karjalainen.

Hän esitti huolensa pitkäaikaistyöttömien määrän lisääntymiseen, mutta toisaalta antoi kiitosta kunnan työllisyyskoordinaattori Sari Vesaselle erinomaisesta työstä.

Arviointikertomuksessa todettiin, että talousarvioon kaivattaisiin selkeämpiä tavoitteita ja konkreettisempia mittareita, jotta toiminnan toteutumista voitaisiin tarkemmin arvioida.

Karjalainen toi ilmi painokkaasti, että päätöksenteossa pitäisi paremmin kunnioittaa lautakuntien esityksiä, eikä kävellä niiden yli kunnanhallitukseen esittelyyn tuotaessa.

Kunnanjohtaja Riikonen vastasi tähän, että pääsääntöisesti asiat ovat edenneet lautakuntien esitysten mukaisesti valmisteluun ja että hallintosäännön mukaisesti hallituksen esittelijän on perustellusta syystä mahdollista poiketa lautakunnan esityksestä. Laittomuuksia ei Riikosen mukaan ole tapahtunut.

USEAMMASSA valtuutetun kannanotossa kokouksen aikana tuli esiin halu jouduttaa Tietäväisen koulun tyhjäksi jäävän kiinteistön jatkokäytön selvittämistä ja mahdollista myyntiä.

– Tähän asiaan olisi syytä käydä jo ennen lomia tai välittömästi lomien jälkeen. Markkinointia olisi tehostettava ja selvitykset olisi hyvä saada aikaan syksyn aikana koulutoiminnan vielä käynnissä ollessa, totesi Tommi Pesonen.

Kokoomus jätti valtuustoaloitteen Kemien taajamanopeuden alentamiseksi 30 km/h risteyksestä Kauppakatu-Talluksentie risteykseen Kirkkotie-Takkunurmentie. Perusteena esitettiin liikenneturvallisuuden parantamisen tarve koululaisten siirtyessä uuteen sivistyskeskukseen.

Tero Nenonen (kesk.) jätti valtuustoaloitteen katuvalojen saamiseksi Tikkalaan Tikkalantielle ja Mökintielle.

Ritva Simonen (ps.) kertoi haluavansa kohdentaa 10 000 euron valtuutetun kehittämisrahan koiratarhan perustamiseen ja lisäksi turvakaukaloiden ja lastenrattaiden lainattavaksi saamiseen kirjastolta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›