Koti-Karjala

Kesälahden Vuokratalot Oy:lle esitetään laajaa toimenpideohjelmaa – sisältää talojen purkamisia

18.06. 12:37

KESÄLAHTI

Kari Sarkkinen

Maanantaina kokoontuva kaupunginvaltuustolle saa kaupunginhallituksen esityksen hyväksyttäväksi Kiinteistö Oy Kesälahden Vuokratalot laatiman pitkän aikavälin suunnitelman 2020-2025, jonka mukaisesti yhtiön yli 90 %:n käyttöastetavoite ja talouden vakauttaminen on mahdollista vain kapasiteettia vähentämällä ja lainamäärää pienentämällä.

Samalla hallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi sen, että yhtiö purkaa Myllytie 18 talot ja tyhjentää ja purkaa Ratsumestarintie 24 talot vuoden 2021 loppuun mennessä. Kaupunginhallituksen mukaan valtuuston tulee edellyttää yhtiön hakevan vuoden 2020 aikana ARAlta purkulupaa ja purkuavustuksen enimmäismäärää talojen purkamiskustannuksiin. Yhtiön tulee maksaa purettavien kohteiden lainat pois niin, että kaupunki antaa yhtiölle lainojen poismaksuun avustuksen, jonka summa tarkentuu vuoden 2020 loppuun mennessä. Tarvittava määräraha katetaan purkamalla yhtiötä varten tehtyä pakollista varausta.

Hallitus esittää valtuustolle hyväksyttäväksi, että kaupunki rahoittaa edellä mainittujen kohteiden purkukustannukset muilta osin ja tekee tarvittavan määrärahavarauksen vuoden 2021 talousarvioon.

Hallituksen esitys on myös, että valtuusto edellyttää yhtiön maksavan vuonna 2019 alaskirjattujen kohteiden osalta lainat pois siten, että kaupunki antaa lainojen maksuun avustuksen määrältään 455 000 euroa, tarvittava määräraha katetaan purkamalla yhtiötä varten tehtyä pakollista varausta.

Esityksiin kuuluu myös, että asumista yhtiön kohteissa pyritään tiivistämään ja rivitalokohteiden osalta tutkitaan purkamismahdollisuuksia ja yhtiö tutkii edellä esitetyn lisäksi muita mahdollisia vaihtoehtoja tavoitteiden saavuttamiseksi. Kyseiset esitykset omistajaohjausta varten tuodaan valtuustolle vuoden 2020 aikana.

Hallitus esittää valtuustolle, että se myöntää yhtiölle 110 000 euron avustuksen maksuvalmiuden turvaamiseksi vuonna 2020. Tarvittava määräraha katetaan purkamalla yhtiötä varten tehtyä pakollista varausta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›