Koti-Karjala

Kesälahti Okunmusiikkivideon kuvissa

30.06. 08:02

KESÄLAHTI

Riitta Hakulinen

Viime viikonvaihteessa moni kesälahtelainen saattoi ihmetellä, että mitä se Luukkaisen Oku oikein häärää kurvaillessaan pitkin pitäjää keltaisella rantakirpulla kamerat ja dronet perässään.

– Tehtiin kuvauksia tulevana perjantaina ilmestyvää uutta musiikkivideota varten, selventeli Oku.

Kesälahti-nimisessä biisissä ovat mukana fiittamassa Portion Boys sekä Pasi ja Anssi.

– Se on sellainen kesäinen bailubiisi, josta välittyy rento kesäfiilistely. Mietittiin porukalla kappaleen tekoa ja ideoitiin sisällöksi mennen rakkauden kesän muistelua.

– Biisi herättää varmasti muistikuvia ja kaipausta maalaismaisemiin. Sanat sopisivat varmasti moneen muuhunkin paikkaan, mutta nimeksi haluttiin Kesälahti.

– Toivon että Kuutostietä ajavat kappaleen kuulleet ihmiset muistavat Kesälahti-kyltin nähdessään, että tää on nyt se upea paikka. Toivon tietysti, että biisi ja video tulevat konkreettisesti auttamaan Kesälahden näkyvyyttä ja tunnettavuutta, Oku toteaa.

KESÄLAHDEN kesä näyttäytyy täydessä loistossaan kuvauksiin varattuna ajankohtana.

– Ihmisissä varmasti herää tunne, että missä tää tämmönen paratiisi oikein on, Oku uskoo.

– Itsellenikin oli herättävä kokemus kahden päivän aikana nähdä seutua laajasti. Kyllähän tämä on poikkeuksellisen hieno ympäristö elää. Miksi lähteä edes kauas ulkomaille, kun kotimaasta löytyy tällaista!

Musiikkivideon tarina käynnistyy siitä, kun Oku saapuu junalla Kesälahdelle. Hän menee mummolan autotalliin ja löytää sieltä kesäauton, jolla lähtee viilettämään pitkin kesäisiä maisemia.

– Kurvailtiin kirkonkylän keskustassa ja moni paikallinen on varmaan taltioitunut videolle.

Okun Leila-äitikin oli polkemassa Helkama-pyörällään kylänraitilla.

– Rantakirpun saimme lainaksi Joensuun läheltä. Ajelimme Piikkeellä, Ruokkeella ja monissa peltomaisemissa.

OKU KIITTELEE vuolaasti kesälahtelaisia kuvauksissa saamastaan avusta.

– Ketolaisen Pekka oli isossa roolissa asioiden järjestelyssä. Hän auttoi majoituksessa, hankki meillä Suomi-veneen ja kalastusvälineet. Päästiin muun muassa kuvaamaan veneilyä Mantsin matalalle.

– Pivangalle kun mentiin, saatiin sieltä monta hyvää ideaa kuvauskohteista. Lindebergin Erkki vinkkasi myös hyvän peltomaiseman kuvauksiin.

– Ruokkeella puolestaan sulkivat koko rannan kuvauksien ajaksi. Siistittiin sitten jälkiä kirpulla kurvailujen jäljiltä, Oku naurahtaa.

Musiikkivideo loppuu yllättävään käänteeseen, mutta mikä se on, selviää perjantaina YouTubessa ja Spotifyssa julkaistavassa videossa.

– Uskon että tästä tulee iso hitti. Vilpittömästi toivon, että tämä auttaa Kesälahtea, Oku tuumaa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›