Koti-Karjala

Maakunnassa vain yksi uusi koronavirustartunta

17.07. 10:26

Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella on todettu vain yksi uusi koronavirustapaus heinäkuussa ja tätä edellinen tapaus oli kesäkuun lopulla. Viimeisin joensuulaisella henkilöllä todettu koronavirustartunta on ollut 16.4.

TERVEYDEN- ja hyvinvoinnin laitos THL päivitti tartuntatautirekisteriä 15.7. ja tässä yhteydessä Pohjois-Karjalan sairaanhoitopiirin tartuntojen määrä nousi tilastoissa kahdella, yhteensä 29:een. Alueella on kuitenkin vain yksi uusi tartunta, ja päivitys nosti koronakartalle yhden jo aiemmin todetun tapauksen.

Koronavirustartunnat raportoidaan kaikista sairaanhoitopiireistä valtakunnallisen tartuntatautirekisteriin. Rekisterissä olevat tiedot tulevat näkyville Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen verkkosivuilta löytyvään koronakarttaan, jonka avulla voi seurata koronavirustilannetta koko Suomessa. Tartuntatautirekisteriin ja koronakartalle tiedot kirjautuvat sen mukaan, missä henkilö on kirjoilla, eivät henkilön asuinpaikan eivätkä sen mukaan, missä testit on otettu.

KAIKKIEN UUSIEN maakunnassa todettujen tartuntojen alkuperä on selvillä ja altistuneet kartoitettu. Altistuneisiin on oltu henkilökohtaisesti yhteydessä.

Koronavirustestejä otetaan edelleen Siun soten toiminta-alueella päivittäin. Siun sote muistuttaa, että myös lievästi oireilevien on tärkeää olla yhteydessä terveydenhuoltoon ja tulla tarvittaessa koronavirustesteihin. Omat oireensa voi arvioida netissä Omaolo-palvelussa, tai ottaa yhteyttä puhelimitse omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116 117. Terveysasemille pitää soittaa ennen paikan päälle saapumista.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›