Koti-Karjala

Ei onnistunut KiPan pisteputken katkaisu Siipeltäkään

17.07. 11:00

KITEE

Jouko Väistö

Sarjakauden kynnyksellä pelatussa harjoitusottelussa Rantakentällä juhlineesta Siilinjärven Pesiksestäkään ei ollut Kiteen Pallon pisteputken katkaisijaksi. KiPan pistetili lihoi torstai-iltana kahdella, kun SiiPe kaatui lukemin 1-0 (4-1, 1-1).

Loistavasti kauden aloittaneen kiteeläisyhdeksikön pistetehtailua ei estänyt edes joukkueen avainpelaajiin kuuluvan lukkari Jesse Eskelisen poissaolo. Hän oli sivussa tiistain Tahko -pelin loppuhetkillä tulleen jalkavamman takia.

Eskelisen paikalla lautasen äärellä touhusi Ville Liukku ja tehokkaasti touhusikin. Kova tempo oli myrkkyä savolaisille, vaikka nämä osasivat pelinjohtaja Perttu Westersundin ja parhaana palkitun Ville Pietisen mukaan varautua siihen jo etukäteen.

AVAUSJAKSON KiPa hoiteli kotiin toisessa vuorossa Samu-Kalle Varosen, Ville Liukun ja Sami Mikkolanahon puhtailla välilyönneillä. Mallikas oli myös Mikkolanahon lyömä neljäs juoksu. Sen hän sivalsi hidastelulla linjasta.

Mikkolanaho oli isossa roolissa myös tauon jälkeen. Toinen sarjapiste ja tämän kauden 15. juoksu tuli polttolinjan puhkaisulla. Vahva lyöntivire näkyy lyöjätilastossakin. Hän on kuuden ottelun jälkeen neljännellä sijalla.

SISÄPELISTÄ erikoismaininnan ansaitsee myös lyöntijärjestyksessä Samu-Kalle Varosen kanssa paikkaa vaihtanut Hannes Pekkinen. Hän teki vaihtotilanteissa sataprosenttista työtä.

Ulkopelistä parhaiten mieleen jäi Samu-Kalle Varosen takarajalta sinkoama polttoheitto, jolla hän eliminoi SiiPen toisen jakson ensimmäisen juoksun syntymisen. Westersund luonnehti heittoa voittavaksi suositukseksi ja sitä se totta vie oli.

TILASTOJEN perusteella ottelu oli yllättävän tasainen, sillä 3-tilanteet menivät tasan 15 – 15 ja kärkilyönnit SiiPelle 31-30. Ratkaiseva ero joukkueiden välillä oli kotiutustehoissa. Vaikutti vahvasti siltä, että viime kaudella monissa peleissä ratkaisujuoksuja lyöneelle Kimmo Lukkarille ei ole vielä löydetty manttelinperijää.

Eniten kotiutustilanteita siunaantui nelosta hihassaan kantaneelle Samu Vainikaiselle. Neljästä yrityksestä jokainen jäi kuitenkin tuloksettomaksi. Parhaiten sisäpeliroolinsa hoiti kakkosena lyönyt Ville Pietinen, joka keräsi kuusi kärkilyöntiä kahdeksasta yrityksestä.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›