Koti-Karjala

Piskon Pouta sai paikan kuningatarkisaan

22.07. 16:35

Tuija Marienberg

Kuninkuusravien päätoimikunta on julkistanut Seinäjoella 31.7.-2.8. järjestettävien Kuninkuusravien päälähtöjen osallistujat eli 12 oria ja 12 tammaa varahevosineen.

– Hyvä määrä tuli kandidaatteja, joista on voinut valita, totesi Etelä-Pohjanmaan Hevosjalostusliiton hallituksen puheenjohtaja Esa Nuottivaara julkistamistilaisuuden suorassa Facebook-lähetyksessä.

Kuninkuus- ja kuningatarkilpailuun ilmoitettiin mukaan 19 oritta ja 25 tammaa.

Oriista Pohjois-Karjalan ylpeys, juukalaisen Yrjö Kettusen Välkyn Tuisku, joutuu jättämään kilpailun väliin, joten valintatilanteessa oriita mukana oli 18.

Erityisen vaikea päätoimikunnan oli asettaa paremmuusjärjestykseen kuningatarkilpailuun ilmoitetut tammat, koska suomenhevosten arvostetuimman ravikilpailun osallistumispaikkaa tavoittelevia tammoja oli niin paljon.

SUOMEN HIPPOKSEN viestintäpäällikkö Suvi Hakkarainen perusteli jokaisen kuningas- tai kuningatarkilpailuun päässeen hevosen valintaa.

– Piskon Pouta kuului aika selviin valintoihin. Lahdessa viime vuonna se osoitti kykynsä, hän mainitsi rääkkyläläisen Taisto Rautiaisen 9-vuotiaasta tammasta.

Piskon Pouta poti helteillä lievää siitepölyallergiaa, joka on sateiden myötä helpottunut. Kuten kaikkien kilpahevosten, myös sen terveydentilaa seurataan tarkasti.

Mikäli kaikki menee toiveiden mukaan, Piskon Pouta lähtee Seinäjoelle seppelejahtiin elokuun ensimmäisenä viikonvaihteena, tavoitteena kirkastaa viime vuoden pronssisija.

Aiempien kilpailuiden tavoin tänäkin vuonna Piskon Poutaa ohjastaa Kimmo Määttänen.

KUNINKUUSRAVIT 2020:

Kuninkuuskilpailun finalistit: A.T. Veeti, Caijus, Camri, Evartti, Joriini, Lissun Eerikki, Pauhis, Rokin Maxi, Sheikki, Tähen Toivomus, Vixen ja Vixus. Varalla: Larvan Hurmos ja Enon Vilppi.

Kuningatarkilpailun finalistit: Akaasia, Aurotar, Hetviina, Lakan Leija, Liisan Tulilintu, Piskon Pouta, Ryti-Tyttö, Sävel-Taika, Taksvenla, Tähtituula, Vilma Lyydia ja Virin Camilla. Varalla: Varjonova ja Sokru.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›