Koti-Karjala

Verna Hirvonen esiintyy Delta Enigman musiikkivideolla

30.07. 09:10

Roosa Sallinen

Videopuhelun toiselta puolelta tervehtii iloinen rockhenkinen nuori nainen. Vaikka Kiteellä tai Pohjois-Karjalassa 24-vuotias Verna Hirvonen ei ole useampaan vuoteen asunut, kertoo murre vahvoista pohjoiskarjalaisista juurista.

MISS ROCK-kilpailuun vuonna 2015 osallistunut Verna nähtiin tänä keväänä ilmestyneellä alternative metallia soittavan Delta Enigman uudella musiikkivideolla Waterfall. Musiikkivideolle Verna päätyi viime hetkellä. Delta Enigman jäsenet ovat Vernan hyviä ystäviä ja Vernan poikaystävä Eemi Lamberg oli jo aiemmin pyydetty näyttelemään videolle. Lopulta Verna haluttiin hänelle vastanäyttelijäksi.

– Kaksi päivää ennen kuvauksia olin tulossa just työvuorosta, kun puhelin soi ja Vin Valentino soitti, että tulisinko sittenkin vastanäyttelijäksi.

Verna kertoo pienen pohdinnan jälkeen suostuneen, vaikka aluksi pesti epäilyttikin, koska vastaavista töistä oli hetki aikaa.

– Kun kävelin Eemin kanssa halliin, näin vesisprinklerit ja pyörivän lavan, niin ajattelin, että apua, mihin mie oon joutunut.

Haastetta näyttelemiseen toi se, että Verna joutui näyttelemään avopuolisonsa kanssa eroavaa pariskuntaa, vaikka he olivat juuri suunnitelleet yhteisen uuden kodin seinien tapetteja.

– Mutta sitten, kun kylmää vettä oli tullut kaksi tuntia niskaan, niin alkoi varmaan tietynlainen tuska ja väsymys välittyä, Verna naurahtaa.

LOPPUTULOS oli vaikuttava. Sekä bändi että näyttelijät olivat tyytyväisiä valmiiseen teokseen.

– Delta Enigman laulaja Vin käsikirjoitti ja kuvasi musiikkivideon kokonaan itse.

Vernalla on aiempaakin kokemusta musiikkivideoissa näyttelemisestä. Hän pääsi vuoden 2015 Miss Rock kilpailun finaaliin, jonka jälkeen rokkimissille tuli useita yhteistyöehdotuksia. Vernalla olisi ollut hyvät mahdollisuudet jatkaa töitä kuvauksissa, mutta hän alkoi pohtia, haluaako tehdä mallintöitä koko elämäänsä.

– Tuijotin omaa äitiäni, joka on rautainen karjalaisnainen. Oon aina arvostanut hänen tekemäänsä työtä ja aloin miettiä, että voisiko miustakin tulla samanlainen.

Keskustelu äidin kanssa selkeytti tulevaisuuden suuntaa ja Verna päätyi hakemaan opiskelupaikkaa sosionomiopinnoissa. Vuonna 2018 Verna pääsi sisään ammattikorkeakouluun Kotkaan, jonne hän halusi, koska siellä oli jo ennestään iso ystäväpiiri.

LÄHIHOITAJAKSI opiskellut Verna työskentelee tällä hetkellä Kotkassa kehitysvammaisten ohjaajana ja opiskelee samalla sosionomiksi.

– Töissä ei ole koskaan tylsää päivää. Rakastan miun työtä, se on tosi antoisaa.

Verna tuo työhön mukanaan elämyksiä. Vernan ja Eemin lemmikkilisko parta-agama Drontti on käynyt myös vierailulla Vernan työpaikalla:

– Asukkaat oli tosi innoissaan, siitä riittää vieläkin juttua.

Vaikka liskon hankintaa Verna oli miettinyt jo kauan, Drontti kotiutui heille vahingossa.

– Oltiin menossa Lintsille ja tehtiin se virhe, että mentiin ennen sitä syömään Itikseen ja erehdyttiin menemään lemmikkieläinkauppaan. Näin Drontin ja katsoin Eemiä, että en lähde ilman sitä ulos.

Lintsille meno siis jäi ja pari lähti takaisin Kotkaan, mukanaan uusi perheenjäsen.

– Drontti on hauska lisko. Siinä on asennetta ja se kyllä ilmoittaa jalkaansa maahan hakkaamalla, jos Eemi on esimerkiksi soittanut hänestä liian kauan kitaraa tai bassoa.

SOSIAALIALA EI ollut Vernan ensimmäinen uravalinta. Aluksi hän oli pohtinut haluavansa media-assistentiksi. Lapsena haaveammatti puolestaan liittyi rakkaaseen musiikkiharrastukseen.

– Suurin haaveeni lapsena oli tulla roudariksi. Sitä on kyllä Eemin kanssa päässyt tekemään.

Vernalle raskaampi musiikki on ollut lähellä sydäntä jo pienenä. Kun muut pukeutuivat prinsessoiksi, Verna pukeutui pääkalloihin.

– Oon ollut kova Iron Maiden -fani jo 5-vuotiaasta. Oon nähnyt heidät viisi kertaa, ensimmäisen kerran 12-vuotiaana Tampereella. Äiti ja Iskä oli yllärinä hommannut liput.

Tänäkin kesänä Vernan ohjelmaan olisi kuulunut keikoilla käyminen, mutta nyt keikat siirtyvät kauemmas tulevaisuuteen.

MUSIIKIN SUHTEEN Eemillä ja Vernalla ei tule erimielisyyksiä.

– Meidän ei ainakaan tarvitse riidellä radiokanavasta.

Santa Cruzin entisen basistin Eemin ja Vernan ensikohtaaminen oli ikimuistoinen. Verna oli vierailemassa Helsingissä naamiaisjuhlissa ja oli päätynyt Spidermanista tutun antisankarin Venomin asuun sonnustautuneena Jussi 69:n The Riff-baariin.

– Olin varmaan aika hurjan näköinen mustassa sukkahousu puvussa. Eemi jäi tuijottamaan ihmeissään.

Aluksi Vernan oli vaikea päästä irti stereotyyppisestä ajatuksista siitä, millaista rokkarin elämä oikein on. Lopulta Eemi kuitenkin sai voitettua Vernan sydämen.

– Myö ollaan aika ironinen pariskunta. Rokkari ja missi.

Nyt pari suunnittelee yhteistä kotia, joka ei tosiaan tule olemaan tavallinen. Asuntoon tulee tummat seinät ja kultaisia yksityiskohtia. Ja tietenkin uusi terraario Drontille.

LOPULLINEN MUUTTO Helsinkiin tapahtuu kesän lopussa, jonka jälkeen Verna alkaa etsiä harjoittelupaikkaa ja suunnitella opinnäytetyötään. Helsinkiin muutto ei kuitenkaan vie Vernasta Kotkaa pois, eikä Pohjois-Karjalaa.

– Murre ei lähe miusta kulumallakaan. Eemi puhuu etelää ja sillekin välillä tarttuu tää, Verna naurahtaa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›