Koti-Karjala

Terhi Eskolin siirtyy luotsaamaan Rääkkylän Suojakotiyhdistys ry:tä

Terhi Eskolin Suojakotiyhdistyksen johtoon

30.07. 11:31

RÄÄKKYLÄ

Kari Sarkkinen

Rääkkylän Suojakotiyhdistys ry piti keskiviikkona ylimääräisen kokouksen, missä se valitsi yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi sairaanhoitaja, diakonissa Terhi Eskolinin. Eskolin oli aikaisemmin yhdistyksen hallituksen jäsen. Rääkkylän kunnallishallinnossa kristillisdemokraatteja edustava Eskolin on hyvinvointilautakunnan jäsen. Hän työskentelee Siun soten päihde- ja mielenterveyspalveluissa Kiteellä.

Terveydellisistä syistä puheenjohtajuudesta luopunut Merja Leskinen siirtyy hallituksen jäseneksi.

RÄÄKKYLÄN Suojakotiyhdistys nousi otsikoihin heinäkuun puolivälissä, kun Itä-Suomen aluehallintovirasto keskeytti yhdistyksen toiminnan Viherpolun ja Viherpihan hoivakodeissa. Hoivakotien ohjaksiin siirtyi Siun sote, joka varmistaa yksiköiden toiminnan yhdessä Rääkkylän sote-palveluita tuottavan Terveystalon kanssa.

Suojakotiyhdistyksellä on tavoitteena jatkaa toimintaansa hoivakodeissa mahdollisimman pian.

– Yritämme saada asiat raiteilleen. Kun saamme hoitokoteihin vastaavat henkilöt, rupeamme selvittämään AVI:n vaatimuksia. Tavoitteena saada luvat takaisin, kertoo yhdistyksen isännöitsijä ja sihteeri Erkki Ihalainen.

Suojakotiyhdistys on ostanut asiantuntemusta, muun muassa lakipalveluina, minkä avulla lupaperusteet tullaan Ihalaisen mukaan tutkimaan tarkkaan.

Terhi Eskolin toivoo, että kaikki toiminta jatkuisi Rääkkylässä.

– Olemme vilpittömästi sitä mieltä, että haluamme säilyttää niin työpaikkoja kuin hoitopaikkoja Rääkkylässä Eskolin sanoo.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›