Koti-Karjala

Metsästystä valvottiin rajan lähellä

21.08. 13:26

Pohjois-Karjalan rajavartiosto valvoo metsästystä yhdessä Poliisin ja Metsähallituksen erätarkastajien kanssa. Karhujahdin aloituspäivänä 20.8. valvottiin rajan läheisellä alueella etenkin metsästäjien metsästys- ja aselupia, aseiden laillista kuljetusta ajoneuvoissa sekä kaatojen laillisuutta. Rajavartioston partiot tarkastivat aloituspäivänä 59 metsästäjän metsästys- ja aseluvat, joiden lupa-asiat olivat kunnossa.

Rajavyöhykkeellä tarkastetaan lisäksi rajavyöhykelupa, joka on oltava henkilöllä mukana rajavyöhykkeellä liikkuessa. Valvonnan yhteydessä tavattiin yksi metsästäjä, joka liikkui rajavyöhykkeellä ilman siihen oikeuttavaa lupaa. Rajavartiosto muistuttaa, että rajavyöhykkeellä liikkumiseen tarvitaan aina lupa. Lupaa voi anoa Pohjois-Karjalan rajavartiostolta tai sähköisen asiointipalvelun kautta.

Karhujahdin aloituksessa havaittiin lisäksi yhden metsästyskoiran ylittäneen rajan Suomesta Venäjälle. Pohjois-Karjalan rajavartiosto muistuttaa metsästäjiä ottamaan yhteyttä rajavartioston johtokeskukseen (0295423000) aina mahdollisimman nopeasti, jos metsästyskoira liikkuu rajavyöhykkeelle tai valtakunnanrajan yli Venäjälle.

Rajavartiosto toivottaa metsästäjille turvallista jahtia ja tarkkoja riistalaukauksia!

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›