Koti-Karjala

Pohjois-Karjalan viikonlopun koronatapaukset osoittautuivat vääriksi hälytyksiksi

24.08. 17:23

Siun soten toiminta-alueella todettiin viikonlopun aikana kolme uutta koronavirustartuntaa, joista tiedotettiin eilen sunnuntaina 23.8. Kaikki tapaukset ovat uusintatesteissä osoittautuneet negatiivisiksi, joten myös kaikki eilen asetetut karanteenit on purettu.

Vastaavia vääriä positiivisia testituloksia on löytynyt jonkin verran testausmäärien kasvaessa. Uusintatestit otettiin rutiininomaisesti alkuperäisten testitulosten oltua lähellä raja-arvoja. Siun soten ottamien koronavirusnäytteiden analysointi tapahtuu ostopalveluna eri laboratorioissa.

Siun sote on maanantain aikana suoraan yhteydessä kaikkiin viikonlopun aikana karanteeniin asetettuihin henkilöihin. Joensuun kaupunki ja Vesipuiston päiväkoti, josta eilen asetettiin karanteeniin 18 lasta ja viisi aikuista, tiedottavat asiasta omissa kanavissaan. Päiväkodin toiminta voi jatkua normaalisti.

THL:n koronakartalle tiedot päivittyvät pienellä viiveellä. Koronavirustestejä otetaan tällä hetkellä noin 600 päivässä. Siun sote on varautunut järjestämään vähävaraisten maskijakelun toiminta-alueellaan ja tiedottaa siitä asian tullessa ajankohtaiseksi.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›