Koti-Karjala

Kuka onkaan Vuoden Pöllö 2020?

09.09. 08:50

KITEE

Riitta Hakulinen

Iltalento Kitteelle -tapahtuma tuo jälleen piristystä ja vaihtelua Kiteen katukuvaan tulevana perjantaina. Tapahtuman teemaksi valittiin tänä vuonna kulttuuri.

– Meillä on todella laaja ja moninainen kulttuuri, joten sitä on hyvä nostaa esiin. Olemme taitavia monessa asiassa, toteaa tapahtumaa organisoivan Kiteen Yrittäjien Maija Timonen.

– Myös illan aikana julkaistava Vuoden Pöllö 2020 on kulttuurialan ihminen, Timonen vihjaa.

Vuoden Pöllö -titteli myönnetään Kiteen tunnettavuuden tai elinvoiman lisäämiseksi tehdystä toiminnasta. Vuodesta 2015 lähtien myönnettyyn huomionosoitukseen kuuluu Ruppovaaran marttojen neuloma kaulahuivi.

KULTTUURI näyttäytyy illan aikana erityisesti Kesportin ja LähiTapiolan välissä olevalla tapahtumalavalla.

Tapahtuman juontaa ja kulttuurikimaroihin johdattaa Paha Pajarina esiintyvä Hermanni Nieminen.

Timo Haclinin esittää nostalgista musiikkia eri vuosikymmeniltä ja oman sävähdyksensä syysiltaan tanssiesityksillään tuo Henna Taivaanloimu.

Kitee-Seuran puheenjohtaja Markku Hyvönen kertoo Kiteen kulttuurihistoriasta ja Markku Ylönen lausuu karjalankielisiä runoja.

Kulttuuriohjaaja Markus Pulkkinen käynnistää musiikillisen improvisaatiokoneensa ja hersyttää yleisöstä aiheita esityksiin.

Lavalla ja toriympäristössä pääsee myös ihailemaan värikkäitä kansallispukuja, joita tuulettavat Kalevalaiset naiset.

Suljetulla Kiteentie-osuudella pääsee tekemään katuliitu-yhteisötaidetta Anneli Timosen ja Ahti Pitkäsen johdolla.

KITEENTIE suljetaan autoliikenteeltä tapahtuma- ja markkinatorialueelta Opistontien ja Olkontien välillä kolmesta alkaen. Tapahtuma alkaa tuntia myöhemmin.

Markkinatorilla palvelee Maijan lettukahvila. Leivonnaisia on saatavilla myös Irman Tuvan myyntipöydästä.

Tarjolla on myös rääkkyläläisen Jari Sallisen luomutuotteita, kesälahtelaista mehua ja muita luontaisia elintarvikkeita.

Kukkaloistetta löytyy niin Kukkakauppa Ratilaisen kuin Markku Halosen Karjalan Ruusun myyntipöydiltä.

Koiraihmisten ja koirasta haaveilevien kannattaa suunnata kiihtelysvaaralaisen Tmi Koira-Katin Katja Tohmon esittelypisteelle. Koirakursseja järjestävältä Tohmolta saa vinkkejä koiran valintaan, kasvattamiseen ja erityisesti stressaantuneen koiran käsittelyyn.

PÖLLÖRASTEJA tai -suunnistusta ei tänä vuonna toteuteta, vaan tapahtuma-arvontaan voi osallistua torialueella Kiteen Nuorkauppakamarin esittelypisteellä.

– Tapahtumasta luodaan Google Maps -sovellus, jossa näkyy kaikki tapahtumaan osallistuvat liikkeet ja tapahtumapisteet, kertoi tapahtumatoimija Katariina Eskelinen KETIstä.

Hair Heaven toteuttaa lapsille suunnatun piirustuskilpailun Unelmien hiukset. Tapahtuman aikana liikkeessä tehdään ilman ajanvarausta hiustenleikkauksia, pikakampauksia ja -meikkauksia sekä lasten Frozen-lettikampauksia.

HyvänOlonKeskus Merisuolassa pääsee kokeilemaan suolahuonetta tutustumaan yrityksen palveluihin.

Kiteenaerium-musiikkiteos on ilmaiseksi nähtävillä Kiteesalissa iltakahdeksalta. Esitykseen pääsee 50 ensimmäistä sähköisen linkin kautta ilmoittautunutta.

Maahanmuuttajayhdistys Aljansin tiloissa on ohjelmassa Mari El -kansallispukunäyttely, lauluryhmä Savonlinnasta sekä pihaleikkejä.. Yhteisötalolla tuodaan romanikulttuuria tutuksi musiikin, kuvien, kirjallisuuden ja asusteiden kautta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›