Koti-Karjala

Viime vuonna ylivoimaisesti nuorten luokan voittanut K-KUA:n Kimi Hirvonen nähdään myös tulevana lauantaina AIMO-radalla. Kuva: Jouko Väistö

Tengtools Rallisprint testaa ensi vuoden SM-radan

09.09. 12:18

KITEE

Kari Sarkkinen

Lauantaina on Kiteen AIMOn rallisprint -radalla odotettavissa jälleen vauhtia ja ammattimaista autonhallintaa, kun Tengtools Rallisprint pärähtää käyntiin tuntia ennen puolta päivää.

Keski-Karjalan Urheiluautoilijoiden järjestämään kilpailuun on varsinaisen ilmoittautumisajan sisällä ilmoittautunut 61 kuskia, mutta jälki-ilmoittautujiakin vielä mukaan mahtuu. Starttiin tulee tuttuun tapaan 2- ja nelivetoista kalustoa sekä historic-luokkaa.

JÄRJESTÄJÄN kannalta kyseessä on normaali kansallinen kilpailu.

– Ensi vuonna samalla radalla on odotettavissa tuplasti isompi tapahtuma, kun liikkeellä ollaan SM-osakilpailun merkeissä, ennakoi kilpailunjohtaja Timo Pirinen K-KUA:sta.

Viikonlopun aluemestaruuskilpailussa noin puolet on K-KUA:n omia kuskeja, seuraavaksi eniten ilmoittautujia on naapuriseura JoeUA:sta ja loput ovat eri puolilta Suomea. Kolme naiskuskiakin on ilmoittautuneitten listalla.

KILPAILUALUE on talkoovoimin rakennettu katsojan kannalta toimivaksi. Penkoilta avautuvat näkymät tarjoavat ulottuvuutta isolle osalle rata-aluetta.

Ensimmäinen kierros on ajettu noin kolmessa vartissa.

– Pidämme noin puolen tunnin tauon, jotta kilpailijat saavat kalustonsa huollettua ja toimitsijat sekä katsojat pääsevät nauttimaan kisa-alueen ruoka-antimista, Timo Pirinen kertoo.

Toisen kierroksen jälkeen nopein aika ratkaisee kilpailusijoituksen.

– Meillä on käytössä radiokuulutus taajuudella 103,9 Mhz, ja se kuuluu kisa-alueella.

KORONA-VIRUS näkyy Tengtools-rallinkin järjestelyissä. Tiloja on järjestetty niin, että ilmoittautuminen otetaan vastaan kahdelta luukulta jotta turvaetäisyyden tulee huomioitua eikä ahtauduta sisätiloihin. Kilpailijat ja toimitsijat liikkuvat erikseen eikä yleisöä pääse varikkoalueelle eikä palkintojenjakoon. Myös käsidesiä on hyvin saatavilla

– Nyt on niin sanottu suljettu varikko, Pirinen toteaa.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›