Koti-Karjala

Markku Komulainen.

Markku Komulainen Kiteen kirkkoherraksi

09.09. 12:53

KITEE

Kari Sarkkinen

Kiteen kirkkovaltuusto valitsi yksimielisesti Kiteen seurakunnan kirkkoherraksi Markku Komulaisen (57). Kirkkovaltuuston kokouksessa yleisölle avointa oli vain varsinaisen valinnan päättäminen, joka tapahtui Raimo Oksmanin esityksestä. Esitystä kannatti Raija Venäläinen. Muita puheenvuoroja tai vaalia kirkkoherranvalintaan ei tarvittu.

Muilta osin valtuusto käsitteli valintaa noin tunnin ajan suljetuin ovin, koska käsiteltävänä oli salassa pidettäviä asiakirjoja. Näitä olivat tuomiokapitulin lausunto sekä Eazy Personel Oy:n lausunnot kirkkoherran paikkaa hakeneista Komulaisesta sekä Pirkko Hännisestä.

MARKKU Komulainen on kirjoittanut ylioppilaaksi Nurmeksen lukiosta 1982. Hän on suorittanut teologian kandidaatin tutkinnon (ylempi korkeakoulututkinto) Helsingin yliopistossa 17.9.1991 ja kauppatieteiden maisterin tutkinnon Jyväskylän yliopistossa 7.7.2008. Hänet on vihitty papiksi 18.9.1991. Hän on suorittanut pastoraalitutkinnon 29.11.1995 arvosanalla cum laude approbatur (16,50/20) ja seurakuntatyön johtamisen tutkinnon 30.10.2002 arvosanalla tyydyttävä (2/3). Markku Komulainen on saanut suomenkielisen koulusivistyksen ja suorittanut teologian kandidaatin tutkintoon kuuluvan kypsyysnäytteen suomen kielellä. Teologian kandidaatin ruotsin kielen koe vastaa valtion virkamiehiltä vaadittavasta kielitaidosta annetun lain nojalla kaksikielisellä virka-alueella toimivalta, korkeakoulututkinnon suorittaneelta valtion virkamieheltä vaadittavaa maan toisen kielen taitoa.

Työkokemusta pappina seurakuntatyössä ja seurakuntayhtymän palveluksessa Komulaisella on yhteensä yli 26 vuotta ja kirkkoherran virassa yhteensä n. 7 vuotta. Komulainen on toiminut seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön johtajana 3,5 vuotta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›