Koti-Karjala

14.09. 10:42

Jouko Väistö

Kiteen Pallon B-poikien on tyytyminen neljänteen sijaan ikäistensä superpesiksessä. Mitalihaaveet kariutuivat lopullisesti viime viikon torstaina, kun joukkue hävisi pronssimatsin Hyvinkään Tahkolle. Loppunumerot Pihkalassa olivat 2-0.

JOENSUUN Mailalle välierissä hävinnyt kotijoukkue otti pelin ohjat haltuunsa kummankin jakson alussa. Avausjaksolla se hankkiutui ensimmäisessä vuorossa 3-0 -johtoon ja pisti tauon jälkeen vieläkin paremmaksi; suurimmillaan juoksuero oli toisessa vuorossa jo 8-1.

ENSIMMÄISELLÄ jaksolla KiPalla oli saumat päästä peliin mukaan, kun Kasperi Kaksonen kavensi toisen vuoron aloittavalla lukemiksi 3-2. Flow-tilaan ei kuitenkaan päästy ja Tahko onnistui kaunistelemaan loppulukemiksi 5-2.

TOISELLA JAKSOLLA KiPa teki juoksuja jokaisessa vuorossa. Valitettavasti siimaa oli kahden vuoron aikana annettu liikaa ja viimeinenkin kolme juoksua tuottanut lyöntivuoro jäi laihaksi lohduksi. Jakson loppunumeroiksi kirjattiin 9-7.

TAHKON sankareiksi mailassa nousivat lyöjäjokeri Jani Hämäläinen ja Elias Lahti. Hämäläinen oli isossa roolissa kummallakin jaksolla. Ensimmäisellä jaksolla hän löi kaksi ja toisella kolme juoksua. Lahden huippuhetki ajoittui toisen jakson toiseen vuoroon, jossa hän kumautti kunnarin ja kaksi tavallista juoksua.

KOTIJOUKKUEEN mitalijahtia helpottivat vapaalla saadut juoksut. Ensimmäisellä jaksolla lahjajuoksuja tuli kaksi ja toisella yksi.

KiPasta tuloksekkainta lyöntipeliä esittivät Lassi Vasarainen ja Kasperi Kaksonen. Lassi kasvatti lyötyjen saldoa kolmella ja Kasperi kahdella juoksulla ja tilanteiden rakentelukin sujui mallikkaasti; kummankin kärkilyöntiprosentti oli 86.

KERTAALLEEN kotiutuksessa onnistuivat Miika Timonen, Hanno Mustonen ja Harri Irjala. Yksi juoksuista tuli harhaheitolla.

Tuodut juoksut menivät Elmeri Purmosen (3), Valtteri Havukaisen (2), Miitri Pesosen (1), Kasperi Kaksosen (2) ja Lassi Vasaraisen (1) nimiin.

B-POIKIEN mestaruudesta tänä vuonna kamppailevat Sotkamon Jymy ja Joensuun Maila. Ensimmäisen kerran finalistit olivat vastakkain viime torstaina Sotkamossa, missä kotijoukkue oli parempi lukemin 2-0 (4-0, 7-4).

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›