Koti-Karjala

Koronatartunta Lieksassa

22.09. 15:40

POHJOIS-KARJALA

Tuija Marienberg

Siun sote tiedotti tiistaina yhdestä uudesta COVID-19-tartunnasta Pohjois-Karjalassa. Lieksassa on varmistunut myöhään maanantai-iltana koronavirustartunta.

Siun sote on kartoittanut henkilön lähikontaktit ja on heihin suoraan yhteydessä.

Tartunnan alkuperä ei ole vielä tarkkaan tiedossa, vaan jäljitystyö on tiistai-iltapäivästä kesken. Tällä hetkellä selvitykset keskittyvät puuta Suomesta ostavan ja jalostavan Binderholtz Nordic Oy:n tehtaalle Lieksassa.

Koronavirustestejä on tiistaina otettu useilta oireilevilta henkilöiltä, ja on mahdollista, että tartuntoja paljastuu lisää.

Siun sote on ollut suoraan yhteydessä tiedossa oleviin altistuneisiin. Tehtaan johto on puolestaan informoinut työntekijöitään sekä ryhtynyt välittömiin varotoimiin työpaikalla.

Seuraavan kerran Siun sote tiedottaa asiasta keskiviikkona 23.9. aamupäivästä, kun testituloksista on saatu tarkempaa tietoa.

Siun sote muistuttaa, että hengitystieoireita potevien henkilöiden on syytä ottaa yhteyttä ja hakeutua koronavirustestiin lievissäkin oireissa. Koronaviruksen aiheuttaman taudin oireita ovat tämänhetkisen tiedon mukaan muun muassa kuume, kurkkukipu, yskä ja hengenahdistus. Tautiin voi liittyä myös lihaskipuja, väsymystä, nuhaa, pahoinvointia ja ripulia sekä maku- ja hajuaistin menettämistä.

Jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan, kannattaa aloittaa tekemällä Omaolo-oirearvio netissä: www.omaolo.fi. Puhelimitse yhteyttä voi ottaa soittamalla omalle terveysasemalle tai Päivystysapuun 116117.

Paikan päälle Siun soten terveysasemalle tai päivystykseen ei pidä saapua soittamatta ensin.

Maskisuositus on voimassa Siun soten toiminta-alueella. Kaikkia yli 15-vuotiaita suositellaan käyttämään kasvomaskia Pohjois-Karjalan ja Heinäveden alueella joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›