Koti-Karjala

Lieksassa runsaasti koronalle altistuneita

24.09. 12:52

POHJOIS-KARJALA

Tuija Marienberg

Lieksassa todettujen koronatartuntojen määrä ei ole keskiviikkoiltaan mennessä lisääntynyt. Maanantaina ja tiistaina todettujen yhdeksän tartunnan lisäksi uusia tartuntoja ei ole ilmennyt, mutta altistuneiden määrä on suuri.

Altistuneiden kartoitusta jatketaan Lieksassa edelleen.

Koronaviruksen leviämisen estämiseksi keskiviikkona annettiin Lieksan alueelle tarkennetut suositukset kasvomaskin käytöstä ja kaikkien yli 50 hengen kokoontumisten välttämisestä 30.9. saakka.

Lieksassa suositellaan, että omaiset ja läheiset harkitsisivat erityisen tarkkaan vierailemista ikäihmisten ja muiden riskiryhmiin kuuluvien henkilöiden luona seuraavan viikon aikana.

Ikäihmisten palvelujen osalta vierailumahdollisuus Siun soten terveyskeskussairaaloissa ja palveluasunnoissa on rajattu, ja niissä käytetään yksilöllistä harkintaa. Vierailuista on sovittava ennakkoon ilmoittamalla, ja vierailut tehdään suunnitellusti ja suojautuneena.

Siun soten terveyspalveluissa on valmistauduttu koronatapausten aiheuttamaan hoidon tarpeen kasvuun monin tavoin ja testauskapasiteettiä on lisätty.

Siun sote suosittelee Koronavilkku-sovelluksen asentamista puhelimiin. Koronavilkun avulla mahdollisiin altistumisiin voidaan päästä nopeasti kiinni.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›