Koti-Karjala

Liikuntahallin laajennus sijoittuu kahteen kerrokseen rakenteilla olevan sivistyskeskuksen puoleiseen päätyyn. Alakertaan tulee varastotiloja ja yläkertaan uusi kuntosali. Rakennusurakan uusi kilpailutus päättyy 29.9.

Kuntosalin rakennusurakan kilpailutus etenee

24.09. 13:45

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi keväällä Tohmajärven kunnalle 330 000 euron avustuksen kuntosalin ja ryhmäliikuntatilan rakentamiseen. Kesäkuussa ympäristölautakunta valtuutti lautakunnan puheenjohtajan ja rakennuskohteen valvojan edustamaan lautakuntaa hankintapäätökseen liittyvissä neuvotteluissa. Tekninen johtaja puolestaan valtuutettiin tekemään hankintapäätökset tarjouskilpailun jälkeen.

Tarjouskilpailussa urakkatarjousten kokonaissumma ylitti 1,1 miljoonan euron kustannusarvion noin kymmenellä prosentilla, ja kunnanhallituksen käsittelyyn tuotiin 100 000 euron lisämäärärahahakemus. Perusteena mainittiin muun muassa uutena kustannustekijänä esiin noussut hissi sekä muut kustannuksia nostavat käyttö- ja turvallisuustekijät.

Kunnanhallitus oli lisämäärärahaan myöntyväinen, mutta kunnanvaltuusto äänesti syyskuun alussa hallituksen päätösesitystä vastaan. Valtuustossa hankkeen valmistelua arvosteltiin ja valtuutetut nostivat esiin kysymyksiä siitä, onko hissi sisältynyt alkuperäisiin piirustuksiin, avustushakemuksiin ja kustannusarvioon. Kilpailutus palautui uudelleen valmisteltavaksi ilman lisämäärärahaa.

TÄLLÄ HETKELLÄ kilpailutukset ovat kesken maanrakennusurakkaa lukuunottamatta. Maanrakennusurakoitsijaksi on valittu edullisimman tarjouksen tehnyt urakoitsija, Konepalvelu J. Nenonen Oy. Maanrakennusurakan osalta hankintapäätös tehtiin rakennusaikatauluun vedoten, sillä suunniteltu aikataulu ei salli viivytyksiä vuodenajan takia.

Maanrakennusurakoitsija toimii kohteen pääurakoitsijana siihen saakka, kunnes rakennusurakoitsija on valittu ja aloittanut työt kohteessa.

Rakennusurakan osalta uusi tarjouskilpailu päättyy 29.9. Rakennusurakan arvioitu kokonaisarvo on 650 000 euroa. Kokonaishinnaltaan halvimman tarjouksen tehnyt urakoitsija valitaan.

Tekninen johtaja Jorma Berg kertoo, että pääurakkaan alistettavat sivu-urakat, kuten putki–, ilmanvaihto–, rakennusautomaatio– ja sähköurakat, kilpailutetaan seuraavaksi mahdollisimman pikaisessa aikataulussa.

1,1 miljoonan euron kokonaiskustannusarvioon sisältyy lisäksi piha-alueiden asvaltointityöt, kuntosalin ja ryhmäliikuntatilan erikoislattioiden materiaalit ja asennukset, kolhusuojavanerit ja betonipilareiden törmäyssuojat sekä kuntosalin laitteet.

TARJOUSPYYNNÖN liitteenä olevaan urakkaohjelmaan on kirjattu tavoitteeksi töiden alkaminen lokakuun aikana, mutta viimeistään 1.11. Kaikilta osin urakan on oltava valmis viimeistään 30.7.2021.

Kolme valtuutettua ovat ilmaisseet tahtonsa sijoittaa 10 000 euron kehittämisrahansa kuntosalille tuleviin, seniorikäyttäjille soveltuviin kuntoilulaitteisiin.

Vs. sivistysjohtaja Mikko Löppönen kertoo, että kuntosali on suunniteltu kaikille käyttäjäryhmille sopivaksi.

– Esteettömyyteen on suunnittelussa kiinnitetty erityisesti huomiota. Kuntosalin laitteet tulevat olemaan helppokäyttöiset ja kaikille käyttäjille soveltuvat.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›