Koti-Karjala

Puhoshallin tyhjiin tiloihin on piirustukset valmiina sijoittuvia yrityksiä varten, Kiteen elinkainopäällikkö Mikko Heickell esittelee.

Puhoshalli täyteen mahdollisesti jo ensi vuonna

15.10. 08:01

KITEE

Kari Sarkkinen

Lepikon liittymän valmistuessa ja maantieliikenteen Puhoksen rahtiliikenteen olosuhteet saavat huomattavan parannuksen. Syväsatama on ja pysyy vaikka sen käyttö on sahan lopettamisen jälkeen hiljentynyt. Myös rautatieyhteydet toimivat, Puhoksen raidetta korjattiin äskettäin.

Puhoksessa on kaikkiaan noin 20 hehtaaria kaavoitettua teollisuuden tonttimaata ja noin 30 000 kerrosneliömetriä - 3 hehtaaria - vapaata teollisuustilaa.

Tarjottavaa siis on. Pitkäjänteisellä, vuosiakin kestävällä työllä Puhoksenkin tyhjiin tiloihin ollaan saamassa uutta aikaisempaan verrattuna erilaista toimintaa. Erityisesti Kiteen kaupungin omistama Puhoshalli näyttää nousevan teollisuusalueen valopilkuksi elintarviketeollisuuden nostamana.

Hitaasti, mutta varmasti kaupungin vuokratuotot ovat hallista jo saaneet selkeän kasvusuunnan. Tällä hetkellä Puhoshallissa toimii puolenkymmentä yritystä ja lupaavia neuvotteluja uusien tulokkaiden kanssa on menossa.

KITEEN KAUPUNGIN elinkeinopäällikkö Mikko Heickell katsoo luottavaisin mielin tulevaisuuteen vaikkakin koronatilanne on laittanut monen Puhokseenkin investointeja harkinneen yrityksen suunnitelmat toistaiseksi jäihin.

– Hieman yli puolet Puhoshallin tiloista on vuokrattu. Ulkotilat ja pressuhallit ovat kaikki vuokralla.

Puhoshallissa toimivat tällä hetkellä Narskuttelu Oy, Nordic Koivu Oy, Karelia Sankar Oy ja Nortim Oy. Puhoksen teollisuusalueella toimii lisäksi puolen tusinaa eri alojen yritystä.

Puhoshallin toisenkin puolikkaan täyttyminen on mahdollista ehkä jo tulevana vuonna. Piirustukset tilojen jakamisesta ovat jo valmiina,

– Edelleen on käynnissä keskusteluja yrittäjien kanssa. Neljä yritystä, joista osa on paikallisia ovat ilmoittaneet tilatarpeistaan.

– Jos korona ei sotke systeemeitä, halli saadaan ensi vuonna täyteen elintarvikealan toimijoita, Mikko Heickell uskoo.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›