Koti-Karjala

Maiju Lassilan koulu muuttaa koulukeskukselta sivistyskeskus Ahjoon vuoden vaihteessa. Samalla koulussa aloittaa uusi rehtori, Mona Lotta Savinainen.

Savinainen rehtoriksi ja vauvaperheille kotiapua

18.11. 09:59

TOHMAJÄRVI

Mervi Venäläinen

Filosofian maisteri Mona Lotta Savinainen on valittu Tohmajärven Maiju Lassilan koulun rehtoriksi. Varasijalle valittiin vt. rehtorina toimiva filosofian maisteri Kaisa Puumalainen.

38-vuotias Savinainen on syntynyt Tohmajärvellä, ja työskentelee tällä hetkellä Porvoon kaupungilla opetuksen suunnittelijana. Hän on toiminut myös toisen asteen äidinkielen ja kirjallisuuden opettajana sekä johtavana opettajana Askolan kuvataidekoulun kannatusyhdistyksessä.

Savinainen aloittaa Maiju Lassilan yhtenäiskoulun rehtorin virassa viimeistään 7.1.2021.

ENSI VUODEN alusta alkaen tohmajärveläiset vauvaperheet saavat 500 euron arvosta kunnan kustantamaa kotiapua, mikäli kunnanhallituksen esitys menee läpi valtuustossa. Etuus olisi käytettävissä vuoden ajan vauvan syntymästä. Etuus koskisi myös vuonna 2020 syntyneiden lasten perheitä.

Kotiapu voi olla perheen tarpeiden mukaisesti lastenhoitoon tai kodinhoitoon liittyvää. Kotipalvelun tuottajiksi haetaan yrittäjiä erillisen, myöhemmin ilmoitettavan jatkuvan hakumenettelyn kautta.

Esityksen mukaiseen ratkaisuun päädyttiin pitkän pohdinnan jälkeen. Tavoitteena oli löytää malli, joka hyödyttäisi parhaiten ja yksilöllisesti vauvaperheitä kyseisessä elämäntilanteessa. On myös haluttu löytää hallinnollisesti mahdollisimman kevyt ratkaisu, jossa perheen saama etuus olisi veroton. Rahan ja lahjakorttien muodossa annettu tuki on saajalleen veronalaista tuloa.

Päätöksen taustalla on perussuomalaisten valtuustoryhmän valtuustoaloite 1000 euron vauvarahasta.

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›