Muotishow Puhoshalliin ja elämysuintia VesPeliin

22.01. 15:01

Viihtyvyys, elinvoimaisuus, omaleimaisuus, tarinallisuus ja vetovoimaisuus ovat olleet viime aikoina usein sanoina huulilla, kun on ollut puhetta niin kaupunkistrategiasta, tulevaisuuden visioista, matkailun näkymistä, elinkeinoelämän edistämisestä kuin paikallisten ihmisten hyvinvoinnin kehittämisestäkin.

Mitä tehdä, että ihmisten ja yritysten olisi hyvä olla täällä ja että saataisiin matkailijatkin enemmän kiinnostumaan alueesta?

Tekijöitä on monia, mutta varmaa on, että kiinnostavat ja omaperäiset tapahtumat, aktiviteetit ja tutustumiskohteet ovat niitä vetovoimatekijöitä, joilla huomiota saadaan herätettyä.

Suunnitteilla oleva Nightwish-keskus on toteutuessaan upea kohde, jolla on potentiaalia herättää kiinnostusta maailmanlaajuisesti.

Mitä muuta omaleimaisuudesta kertovaa pystyisimme tuotteistamaan niin, että se toisi väkeä tänne olemaan ja jäämään alueemme ulkopuoleltakin?

Ideariihiä pyörii varmasti monella nurkalla, mutta kuinka saada hyvät ideat toteutumaan?

Olisiko Kiteellä mahdollista toteuttaa Joensuun tapaan tapahtumaideakilpailu, jossa timanttisin idea saa määrärahan tapahtuman toteutukseen? Tai löytyisikö uudenlaisia kimppoja, jotka hakisivat yhdessä hankerahoitusta laadukkaasti toteutettujen tapahtumien tuottamiseen?

Omasta riihestäni heitän ilmoille tässä muutaman näkymän.

Kiteen tekstiilitehtaalla valmistuu edelleen, Marimekon tehtaan vahvoilla jalanjäljillä, suomalaista huippumuotia ja kotimaisuuteen nojaavaa käyttömuotia. Paikallisten ompelijoiden osaavissa käsissä markkinoille ilmestyy niin huippusuunnittelija Jukka Rintalan desing-iltapukuja kuin kotimaisten nuorten suunnittelijoiden käyttövaatteita.

Miten olisi muotinäytös ison maailman tyyliin paikallisilla mausteilla?

Paikkana Puhoshalli, johon näytöslavat, katsomot, juhlavalaistukset, tyylillä toteutetut cocktail-tarjoilut ja musiikkiesitykset. Lainaksi Saimi Hoyer naapurista juontajaksi ja Armi Ratian tarinaa dramatisoiden näytösosuuksien väliin. Rintala ja muut suunnittelijat kertomaan tarinaa omista visioista ja vaatteiden ideoinnista.

Tai syntyisikö Hutsin ulkoliikuntakeskukseen ”Hutsi Snowland” -talvitapahtuma, jossa konseptointi on viety hieman pidemmälle?

Isoista lumikuutioista tehty seikkailulabyrintti, jäänveistotaidetta valaistuna, isoilla ahkioilla mäenlaskua, tandemhiihtoa, perinteistä rusettiluistelua, curlingia, talvipesäpalloa ja mitä muuta keksittäisiinkään. Oikein markkinoimalla tapahtuma voisi olla keskeinen vetonaula matkailijoillekin.

Olemassa olevia palveluitakin voitaisiin hyödyntää uutta houkuttelevuutta luotaessa.

VesPelin uimahalli on aivan erinomainen paikka monille kohderyhmille. Mieleeni nousee joskus halu kokea elämysuintia. Värivalaistuksella, jopa altaan pohjaan laitettuna, toteutettu tunnelma, joka vie ajatukset pois arjesta. Veden terapeuttinen, rauhoittava ja luovuutta herättävä vaikutus. Ja taustalla soisi akustinen musiikki livenä.

Miten olisi?

Riitta Hakulinen

riitta.hakulinen@kotikarjala.fi

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›