Hyvän olon ainekset ovat vierellämme

22.01. 15:03

Tervetuloa Koti-Karjala -lehden pariin näin tiistaina!

Seuraava lehtemme ilmestyy torstaina hyvinvointiteeman merkeissä. Luvassa on juttuja muun muassa viihtyvyydestä, elämänlaadusta ja hyvinvointialan palveluista.

Teemajuttujen kokoaminen nostaa esiin ajatuksen, mitä me käsitämme hyvinvoinnilla ja mitä hyvä olo on?

Olemmeko hyvinvoivia silloin, kun olemme onnellisia, energisiä ja vahvoja? Vai silloin, kun olemme rauhallisia, vapautuneita ja rentoutuneita? Huoleton, tasapainoinen ja luottavainen olo luo ainakin hyvinvointia - eikö vain?

Yhtä vastausta kysymykseen hyvään oloon pääsemiseksi ei varmasti ole. Jokainen saavuttaa hyvän olon omalla tavallaan ja kokemus hyvästä olosta on aina henkilökohtainen. Oli tapa mikä tahansa, yksi asia niitä kuitenkin yhdistää: kaikissa tavoitellaan tavalla tai toisella stressitason alentamista ja rentoutumista, mikä ainakin nykyajan kiireisessä ja tehokkuutta hakevassa elämäntavassa on ensiarvoisen tärkeää.

Onneksi meillä täällä ”syrjäseudulla” asuvilla on etuoikeutettu mahdollisuus hakea hyvää oloa. Tämä tulee mieleen, kun käy vaikkapa jo Helsingissä. Monen täältä kotoisin olevan kommentti on, että en pitkään Helsingissä - tai missään suurkaupungin sykkeessä - jaksaisi.

Rentoutuminen on luonnollista ihmiselle, joka elää lähellä luontoa. Hän yksinkertaisesti heittäytyy selälleen nurmikolle ja nauttii elämästä. Hän voi varastoida itseensä hyvää oloa harjoittelemalla aktiivisesti rentoutumista. Kun lihakset rentoutuvat, myös mieli päästää irti ja kielteiset tunteet, ja ne poistuvat. Onneksi heilläkin, joilla ei ole mahdollisuutta päästä luonnon lähelle on käytössään mielikuvat. Niidenkin kautta voi rentoutua.

Luonnonläheisyys voikin olla arvokkainta pääomaa, mitä tulevaisuuden yhteiskuntaa rakentavat ihmiset saattavat tarvita. Tältä pohjalta on hyvä uskoa, että meille vielä niin läheiset luonto, hiljaisuus jopa pimeys ovat tulevaisuudessa arvoltaan aivan uudella tasolla. Kaikuja siitä alkaa jo kuulua, kun matkailualalla aletaan entistä enemmän arvostaa luonnonrauhaa. Nykyiset tietoliikenneyhteydet mahdollistavat myös työnteon rentouttavan luonnon helmassa.

---

Niin, miksi Koti-Karjala tuli poikkeuksellisesti tänään, tiistaina?

Siksi, että haluamme viedä teemalehtemme juttujen myötä hyvää oloa tavallista useampaan talouteen Keski-Karjalassa, mutta jakeluoperaattorimme Posti on päättänyt, että laaja jakelu on mahdollista vain torstaina. Ensi viikolla olemme taas normaalissa keskiviikko-perjantai -rytmissä. Seuraava ilmestymispäivän poikkeus on helmikuun 19. tiistaina.

KS

KESKUSTELUA AIHEESTA

NÄKÖISLEHTI

Koti-Karjala ilmestyy myös näköislehtenä.

Kirjaudu palveluun ›

Tilaa näköislehti ›

GALLUP

Kärsitkö siitepölystä?

KUVAGALLERIAT

Katso lukijoiden kuvat sekä Koti-Karjalan toimituksen kuvagalleriat.

KUVAGALLERIAT ›